فهرست کتاب


راه سبز (احکام ویژه دختران دوره دبیرستان)

ستاد اقامه نماز

دوران نامزدی

دو کبوتر بی سروسامان در آستانه سروسامان گرفتن اند. دو دلداده پس از سالها انتظار، یکدیگر را یافته اند.
آنان می خواهند به زودی شالوده یک زندگی ایده آل را پی ریزی کنند. می خواهند یک عمر با هم در کنار هم و با تفاهم و همدلی زندگی کنند.
دوران نامزدی شیرین ترین ایام زندگی است. نگاه ها، کلام ها، برخوردها و رفت و آمدها همه شیرین و به یاد ماندنی است.
دورانی است که دختر و پسر بیشتر با هم انس می گیرند و از افکار و سلیقه های یکدیگر مطلع می شوند.
نکته اساسی که باید مورد توجه ما قرار گیرد این است که تا زمانی که صیغه عقد دائم یا موقت خوانده نشده است، دختر و پسر با هم نامحرم هستند و تمامی احکام مربوط به نامحرم را باید رعایت کنند پس بهتر است تا امکان دارد بین دوران نامزدی و عقد فاصله نیندازیم.
مواظب باشیم تا قبل از عقد با داماد عکس برنداریم و از عکس های خود که در آنها حجاب شرعی رعایت نشده است به او ندهیم. پس از آن نیز از هر رفتاری که خلاف عفت عمومی جامعه و حفظ حرمت و غیرت یک خانواده مسلمان است بپرهیزیم مانند فشردن دست یکدیگر و راه رفتن در خیابان، یا دست در گردن یکدیگر انداختن در اماکن عمومی و تاکسی و... که این گونه اعمال گاهی موجب تحریک جوانان می شود و گناه است.

مراسم ازدواج

سعی کنیم مراسم ازدواج را آسان بگیریم، خرید بازار، و خرید لباس و طلا، همه در حد معمولی و متعارف باشد.
پیمانی که اساس آن بر محبت و یگانگی است نه بر اساس رقابت نباید با بهانه گیری ها و تحمیل ها ضربه ببیند. محبت، شیشه ای است شفاف و نازک، شیشه ها را غبار آلود نکنیم و آنها را نشکنیم.
بدانیم که به مصلحت زندگی ما نیست که با احساسات مردی بازی کنیم که از او انتظار داریم ما را از صمیم قلب دوست داشته باشد و نسبت به ما فداکاری کند و سعادت ما را سعادت خود بداند. از چشم و هم چشمی ها جداً بپرهیزیم.

عروسی

کوچه های مدینه نور باران می شد، پیامبر از جلو، جبرئیل از راست، میکائیل از چپ و هفتاد هزار فرشته از پی او، همه تسبیح گوی و تکبیرگوی، و دختر عبدالمطلب و زنان انصار و مهاجر همراه او، شعر می خواندند، شادی می کردند، تکبیرگویان و حمدکنان.
آنان عروسی را به خانه علی علیه السلام می بردند.
پیامبر صلی الله علیه و آله به آنان فرموده بود که در مراسم بردن عروس به خانه همسر:
شادی کنید، شعر بخوانید، تکبیر بگویید، حمد کنید ولی چیزی که خدا راضی نیست نگویید.(194)
یعنی فرمول مراسم عروسی اینهاست:
شادی، شعور، شرافت
با کمال تاسف حتی بعضی از مومنان و مذهبی ها در مراسم عروسی دین و آخرت خود را فراموش می کنند و از هر برنامه شاد و محرکی استقبال می کنند. آنان می گویند که یک شب که هزار شب نیست، بعد از عمری انتظار می خواهیم شاد باشیم و... ولی فراموش کرده اند که: یک شب گناه می تواند هزار روز انسان را تیره کند بلکه آخرت انسان را.
بنابراین سعی کنیم که مراسم عروسی ما آلوده به گناه نشود و در مراسم عروسی دیگران نیز اگر همراه با گناه است شریک نکنیم حتی اگر از ما کینه به دل بگیرند.
استفتاء از مقام معظم رهبری:
شرکت نکردن در مراسم عروسی که نوعا همراه با لهو لعب است، باعث خصومت و دشمنی بین اقوام و فامیل می شود و وظیفه چیست؟
شرکت کردن در مجالس حرام در هر صورت جایز نیست و امر به معروف و نهی از منکر بر همه واجب است.(195)