فهرست کتاب


نفوذ و استحاله

مرکز غدیر‏‏‏

مقدمه

ریشه های دشمنی استکبار جهانی با انقلاب اسلامی
کشور پهناور جمهوری اسلامی ایران در منطقه ای واقع شده است که از لحاظ جغرافیائی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دارای اهمیت فوق العاده ای می باشد.
لذا با شناخت واقع بینانه از ویژگی های این منطقه و شکل گیری انقلاب اسلامی که منجر به تهدید جدی منافع قدرت های استکباری گردید، دلایل و ریشه های دشمنی آنان را به خوبی متوجه خواهیم شد.
اهمیت جغرافیائی
ایران در منطقه جنوب غرب آسیا موسوم به خاورمیانه قرار گرفته است و از نظر جغرافیائی دارای اهمیت فراوانی می باشد از جمله:
الف) وجود دو نقطه از نقاط استراتژیک جهان (تنگه هرمز - تنب کوچک و بزرگ) در قلمرو جمهوری اسلامی ایران
ب) دارا بودن بیشترین ساحل خلیج فارس (1295 کیلومتر) که یکی از شاهرگهای حیاتی جهان محسوب می گردد.
ج) دسترسی داشتن به آبهای آزاد جهان.
د) قرار گرفتن در مجاورت کشورهای آسیای میانه و دریای خزر.
ه) ایفای نقش مهم در ارتباطات سه قاره اروپا، آسیا و آفریقا.
اهمیت اقتصادی
این منطقه با جمعیتی بیش از یکصد میلیون نفر علی رغم ثروت های فراوان خدادادی به دلیل عدم برخورداری از فن آوری به یکی از مهمترین بازارهای مصرفی کشورهای صنعتی تبدیل شده است.
صرف نظر از این موضوع، انرژی نفت و گاز ذخیره شده در این منطقه، اهمیت منطقه خلیج فارس را دو چندان کرده است.
شایان ذکر است این منطقه حدوداً 63% از ذخایر نفت و 5/28% از ذخایر گاز شناخته شده جهان را در خود جای داده است. همچنین 4/1 از تولیدات نفت جهان نیز از این منطقه صادر می گردد.
در بیان اهمیت انرژی نفت که امروزه منحصر به فردترین انرژی در دنیا نام گرفته است، باید گفت که سه عامل مهم نور، حرارت و حرکت از این منبع انرژی نشأت می گیرد.
از سوی دیگر روزانه 13 تا 20 میلیون بشکه نفت از این منطقه صادر می گردد که در این میان 75% از نیاز نفتی اروپا، 65% از نیاز نفتی ژاپن و 13% از واردات نفتی آمریکا که خود یکی از بزرگترین تولید کنندگان نفت در جهان می باشد را به خود اختصاص داده است.
اهمیت سیاسی
نقش و تأثیر گذاری این منطقه در معادلات سیاسی جهان که متأثر از عوامل اقتصادی، جغرافیائی و فرهنگی می باشد، انکار ناپذیر است.
توجه قدرتهای بزرگ جهان و تنشهای چندین دهه گذشته در این منطقه، اهمیت آن را در معادلات بین المللی اثبات می نماید. به عبارت دیگر چشم داشت استکبار جهانی به منابع سرشار این منطقه جایگاه آن را رفیع نموده است.
اهمیت فرهنگی
این منطقه شاهد تولد ادیان بزرگی از جمله زرتشت، یهود، مسیح و اسلام بوده است. وجود دین مشترک اسلام که حدوداً 93% از جمعیت خاورمیانه را در بر می گیرد، پیروزی انقلاب اسلامی و در پی آن برپایی نظام سیاسی مبتنی بر دین و گسترش اسلام خواهی از مهمترین ویژگیهای این منطقه می باشد که منافع ابرقدرتها را به شکل خطرناکی مورد تهدید قرار داده است.
بنابراین با توجه به ویژگیهای ذکر شده و نقش تعیین کننده جمهوری اسلامی ایران به عنوان ام القرای جهان اسلام، طبیعی است که ابرقدرتها نمی توانند از منافع حیاتی خود چشم پوشی کنند، از سوی دیگر نمی خواهند قدرتی به نام اسلام در این نقطه از جهان شکل بگیرد؛ پس بدیهی است که با این موج خروشان مقابله کنند.
در این مجموعه سعی شده است به بحث و بررسی در خصوص راهبردها و راهکارهای دشمنان، در مقابله و مواجهه با انقلاب اسلامی و بیان علل آن بپردازیم.
و صلی الله علیه و آله

فصل اول: براندازی نظامی

مقدمه
شیوه های براندازی نظام
علل شکست دشمنان انقلاب در براندازی نظامی
نفوذ و استحاله، شیوه جدید براندازی

1- مقدمه

شتاب و پیروزی انقلاب اسلامی به گونه ای بود که در بدیهی ترین نتیجه گیری، استکبار به فکر رویارویی و مقابله نظامی با این موج خروشان افتاد. برخی از دلایل این نتیجه گیری عبارتند از:
الف) تهاجم فرهنگی در دراز مدت می توانست نتیجه بدهد. (برعکس راهکار نظامی)
ب) بطور طبیعی شور و اشتیاق مردم در ابتدای انقلاب، مانعی در مقابل تهاجم فرهنگی محسوب می گردید.
ج) عدم شناخت صحیح از مبانی، ماهیت و جریانهای انقلاب.
د) جلوگیری از نفوذ و گسترش بیداری اسلامی در سایر ملتهای مسلمان و مستضعف.
بنابراین دشمنان انقلاب اسلامی به براندازی نظامی متوسل شدند. البته در کنار توسل به براندازی نظامی، محاصره اقتصادی و انزوای سیاسی را نیز می بایست به راهکارهای دشمنان نظام اسلامی اضافه کرد.