فهرست کتاب


زن در تفسیر نمونه

آیت الله مکارم شیرازی تهیه و تنظیم : سعید داودی

سرانجام همسر لوط

(وَإِنَّ لُوطآ لَّمِنَ الْمُرْسَلِینَ * إِذْ نَجَّیْنَاهُ وَأَهْلَهُ أَجْمَعِینَ * إِلاَّ عَجُوزآ فِى الْغَابِرِینَ)
و (همچنین) لوط از پیامبران (ما) بود. * (به خاطر بیاور) زمانى را که او و خاندانش را همگى نجات دادیم، * مگر پیرزنى که از بازماندگان بود (و به سرنوشت گناهکاران گرفتار شد).
(سوره صافات، آیات 133-135)

تفسیر :

سرزمین بلازده این قوم در برابر شماست

پنجمین سرگذشتى که در این سوره و در این سلسله آیات آمده وفشرده اى از آن به عنوان یک درس آموزنده بازگو شده، ماجراى لوط است که طبق صریح قرآن همزمان و معاصر با ابراهیم بوده و از پیامبران بزرگ خداست. (501)
نام لوط در آیات زیادى از قرآن آمده و کراراً درباره او و قومش بحث شده و مخصوصاً سرنوشت دردناک این قوم منحرف به روشن ترین صورتى تبیین گشته است. (502)
نخست مى گوید: «لوط از رسولان ما بود» (وَ إِنَّ لُوطًا لَمِنَ الْمُرْسَلِینَ).
و بعد از بیان این اجمال، طبق روش اجمال و تفصیل که قرآن دارد به شرح قسمتى از ماجراى او پرداخته، مى گوید: «به خاطر بیاور زمانى را که لوط و خاندانش را همگى نجات دادیم» (إِذْ نَجَّیْنَاهُ وَ أَهْلَهُ أَجْمَعِینَ).
«جز همسرش، پیرزنى که در میان بازماندگان باقى ماند» (إِلاَّ عَجُوزًا فِى الْغَابِرِینَ).(503)

همسران نوح و لوط، زنانى ناشایست

(ضَرَبَ اللهُ مَثَلا لِّلَّذِینَ کَفَرُوا اِمْرَأَةَ نُوحٍ وَامْرَأَةَ لُوطٍ کَانَتَا تَحْتَ عَبْدَیْنِ مِنْ عِبَادِنَا صَالِحَیْنِ فَخَانَتَاهُمَا فَلَمْ یُغْنِیَا عَنْهُمَا مِنَ اللهِ شَیْئآ وَقِیلَ ادْخُلاَ النَّارَ مَعَ الدَّاخِلِینَ).
خداوند براى کسانى که کافر شده اند، به همسر نوح و همسر لوط مثل زده است، آن دو تحت سرپرستى دو بنده صالح از بندگان ما بودند، ولى به آن دو خیانت کردند و ارتباط با این دو (پیامبر) سودى به حالشان نداشت، و به آنها گفته شد: «همراه کسانى که وارد آتش مى شوند، وارد شوید!». (سوره تحریم، آیه 9)