فهرست کتاب


شرحی بر بیانیه گام دوم انقلاب

,

27ـ چرایی اهمیت اقتصاد در نظام اسلامی:

اهمیت مسایل اقتصادی از این نظر است که اولاً با نیاز های اولیه افراد جامعه برای زنده ماندن و زندگی کردن ارتباط دارد؛ ثانیاً فراگیرترین نیازها و مطالبات اجتماعی است. ثالثاً اکنون کانون نارضایتی جامعه است؛ رابعاً این ناکارآمدی اقتصادی اثر فرساینده بر روی سایر هنجارها و ارزش های مطلوب جمهوری اسلامی در حوزه فکری و فرهنگی و سبک زندگی دارد؛ و خامساً تمرکز فشارها و تهدیدهای دشمن در مقابله با جمهوری اسلامی نیز در اقتصاد متمرکز شده است.

28ـ ریشه مسائل اقتصادی از نظر کارشناسان:

هم اینک اکثریت قریب به اتفاق کارشناسان اقتصادی هر چند تأثیر تحریم ها را بر شرایط موجود بی تأثیر نمی دانند، اما ریشه ها و راهکارهای بنیادین حل مسائل اقتصادی ایران را در داخل کشور ارزیابی می کنند.

29ـ هزینه های سازش به مراتب بیشتر از هزینه های مقاومت است:

امروز هم «یک عدّه هستند که وقتی هیمنه ی آمریکا را می بینند، قدرت نظامی او را می بینند، قدرت دیپلماسی او را می بینند، قدرت تبلیغاتی او را می بینند، پول فراوان او را می بینند، مرعوب می شوند؛ می گویند ما که نمی توانیم کاری بکنیم، چرا بیخودی نیروهایمان را هدر بدهیم؟ این جور افراد الان هستند، در زمان انقلاب ما هم بودند. ما مواجه بودیم با افرادی از این قبیل که می گفتند آقا بیخود چرا خودتان را زحمت می دهید؛ به یک حدّاقلّی قانع شوید و قضیّه را تمام کنید. یک عدّه این جور بودند.
یک عدّه ی دیگر هستند که نه، قدرت دشمن را با قدرت خدای متعال مقایسه می کنند، عظمت دشمن را در مقابل عظمت پروردگار قرار می دهند؛ آن وقت می بینند که این ها حقیر محضند، این ها چیزی نیستند. وعده ی الهی را هم راست می شمرند، حسنِ ظن به وعده ی الهی دارند؛ این مهم است. خدای متعال به ما وعده کرده است: «وَلَیَنصُرَنَّ اللَّهُ مَن یَنصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِیٌّ عَزِیزٌ»؛ (حج: 40) این وعده ی قطعی است (بیانات رهبر انقلاب اسلامی 1/12/89) بر همین اساس افرادی که تفکرشان برآمده از آموزه های اسلامی نیست از «هزینه های چالش با مستکبرین» صحبت می کنند و عقلانیّت را در این می دانند و می گویند که چالش با قدرت ها هزینه دارد. (14/3/89) و نسخه ی «تسلیم» را برای ملت و نظام اسلامی تجویز می کنند.
آنها معتقدند «تسلیم شویم تا دشمن علیه ما موذیگری نکند؛ اما نمی دانند که هزینه ی تسلیم شدن به مراتب بیشتر از هزینه ی مقاومت کردن و ایستادگی کردن است. بله، ایستادگی کردن ممکن است هزینه ای داشته باشد، امّا دستاوردهای بسیار بزرگی دارد که صدها برابرِ آن هزینه برای ملّت ها ارزش دارد؛ امّا تسلیم شدن در مقابل دشمن عنود و لجوج و خبیث، جز لگدمال شدن، جز ذلیل شدن، جز بی هویّت شدن هیچ اثری ندارد. و البته در این زمینه نیز تجربیات روشنی پیش روی ماست. یکی از نمونه هایی که امروز ملت های دنیا به وضوح دیدند، ماجرای دوشیدن عربستان توسط آمریکا بود؛ عربستانی که بهترین روابط را با آمریکا بین کشورهای منطقه دارد و برنامه های خود را کاملاً بر اساس سیاست های ایالات متحده تنظیم می کند.
در این ماجرا، دولت سعودی برای اینکه با رئیس جمهور جدید آمریکا بتواند سازش بکند، مجبور می شود بیش از نیمی از ذخایرِ موجودی مالی خودش را در خدمت هدف ها و طبق میل آمریکا هزینه کند. اینها هزینه نیست؟ سازش هم هزینه دارد؛ این ماجرا، یکی از مصادیقی است که بر هزینه داشتن سازش گواهی می دهد.
این قانون لا یتخلّف پروردگار است که فرمود: «فَلَا تَهِنُوا وَتَدْعُوا إِلَى السَّلْمِ وَأَنتُمُ الْأَعْلَوْنَ وَاللَّهُ مَعَكُمْ وَلَن یَتِرَكُمْ أَعْمَالَكُمْ»؛ (محمد: 35) سست نشوید، دعوت به سازش با دشمن نکنید، خدای متعال شما را برتر قرار داده است و برتر هستید « وَلَن یَتِرَكُمْ» ـ یعنی «لَن یَنقُصَکُم» ـ خدای متعال برای شما کم نمی گذارد در مقابل مجاهدتی که انجام داده اید، پاداش این مجاهدت را به طور کامل به شما خواهد داد. (بیانات رهبر انقلاب اسلامی 9/4/97).