فهرست کتاب


شرحی بر بیانیه گام دوم انقلاب

,

16ـ وضعیت علمی جمهوری اسلامی بر اساس گزارش سایماگو طی سال های 1996 تا 2015

ـ رتبه جهانی تولید علم ایران طی سال های 1996 تا 2015 از 53 ام به 16 ام در جهان ارتقاء یافته است. رتبه جهانی تولید علم ایران در رشته انرژی اتمی از 83 به 11 ام ارتقاء یافته است. (افزایش تعداد مقالات از 1 به 418)
ـ رتبه جهانی تولید علم ایران در رشته نانو و نانو تکنولوژی از 57 ام جهان به 16 ام ارتقاء یافته است. (افزایش تعداد مقالات از 1 به 687)
ـ رتبه جهانی تولید علم ایران در رشته بیوتکنولوژی از 56 به 14 ام جهان ارتقاء یافته است. (افزایش تعداد مقالات از 11 به 618)
ـ رتبه جهانی تولید علم ایران در رشته مهندسی هوا و فضا از 43 به 11 ام جهان ارتقاء یافته است. (افزایش تعداد مقالات از 4 به 341)
ـ رتبه جهانی تولید علم ایران در رشته پزشکی از 54 به 19 ام جهان ارتقاء یافته است. (افزایش تعداد مقالات از 64 به 3 هزار)
ـ رتبه جهانی تولید علم ایران در رشته شیمی از 48 به 11 ام جهان ارتقاء یافته است. (افزایش تعداد مقالات از 79 به 3 هزار)
ـ رتبه جهانی تولید علم ایران در رشته فیزیک و نجوم از 64 به 19 ام جهان ارتقاء یافته است. (افزایش تعداد مقالات از 21 به 1 هزار)
ـ رشد روز افزون و حضور فعال کشور در عرصه های علمی به طوری که تا سال 1391 بیش از 26196 اختراع در کشور ثبت شده است.
ـ پژوهشگران ایرانی از نظر پژوهشی با ثبت 8513 مقاله علمی، در ردیف شانزدهم تولید علم و در زمره دانشمندان و پژوهشگران ممتاز جهان قرار گرفته اند.
ـ جمهوری اسلامی ایران در میان 57 کشور اسلامی از لحاظ علمی و پژوهشی و ثبت اختراع در رتبه اول کشورهای اسلامی قرار دارد.
ـ دستیابی به فن آوری و دانش کامل چرخه سوخت هسته ای و قرار گرفتن در ردیف پنج کشور برتر جهان.
ـ ورود موفقیت آمیز و همزمان با سایر کشورهای پیشرفته به عرصه علوم جدید مانند: نانو تکنولوژی که رتبه هفتم جهانی را به خود اختصاص داده و سایر علوم جدید از جمله؛ لیزر، میکرو الکترونیک، ورود به علم ساخت روبات و کسب موفقیت های جهانی در مسابقات روبوتیک، توسعه سخت افزاری و ساخت ابر رایانه، توسعه نرم افزاری و بهره برداری گسترده از علوم رایانه ای در کشور و کسب 362 مدال در المپیادهای مختلف علمی جهان.
ـ افزایش تعداد پزشکان، کمتر از ده هزار نفر پیش از انقلاب به بیش از 117000 نفر و رفع کامل نیاز کشور به جذب پزشک خارجی. (حریرچی معاون وزیر بهداشت 26/11/96)
ـ تغییر و تبدیل کشور به قطب منطقه ای توریسم سلامت و پذیرش و درمان بیماران خارجی در انواع بیماری ها.
ـ دستیابی به دانش کشت سلول های بنیادین، قرار گرفتن در ردیف کشورهای برتر پیوند کلیه و درمان بیماری های چشمی.

17ـ انقلاب اسلامی و عدالت اجتماعی بر اساس آمار بانک جهانی:

مبارزه با فقر و رسیدگی به محرومین، فارغ از اینکه تا کنون چه میزان موفق بوده است، از همان روزهای اول انقلاب یک موضوع شعاری نبود و رهبران جمهوری اسلامی توجه عملی نسبت به این موضوع داشته اند.
پیش از این رهبر معظم انقلاب بر اساس آمار بانک جهانی فرمودند: «پیش از انقلاب، ضریب جینی بالای 50 بود. ضریب جینی، یک محاسبه ای است که برای نشان دادن شکاف طبقاتی و فاصله ی فقیر و غنی در کشورها انجام می گیرد؛ هر چه عدد این ضریب بالاتر باشد، شکاف طبقاتی بیشتر است؛ هر چه کمتر باشد، شکاف طبقاتی کمتر است. قبل از انقلاب، ضریب جینی بالای 50 بوده است؛ در سال 94 ضریب جینی در کشور 38 بوده است؛ یعنی ما این مقدار ـ فاصله ی 50 و 38 ـ توانسته ایم فاصله طبقاتی را کم کنیم. [طبق] یک آمار دیگر ـ که این آمار هم مربوط است به بانک جهانی؛ آمار بانک جهانی است؛ جزو آمارهای بین المللی است ـ قشر فقیر مطلق، پیش از انقلاب 46 درصدِ ملّت ایران بودند، یعنی تقریباً نصف ملّت ایران قبل از انقلاب جزو قشرهای فقیر مطلق بودند؛ امروز این عددِ 46 درصد، رسیده است به 5/9 درصد ـ البتّه در سال 93؛ آمار بعد از آن را بنده ندارم ـ یعنی این مقدار، کار انجام گرفته است.»

18ـ تبعات خسارت بار غفلت از شعارها و جریان انقلابی:

تبعات حضور جریان و عناصر غرب گرا و بی توجه به تفکر انقلابی و ظرفیت های درونی، صرفاً به آرزوی همکاری با آمریکا و غرب خلاصه نمی شود، بلکه سبب ایجاد ناکارآمدی در حل مشکلات کشور و معطل ماندن ظرفیت های عظیم ملی می گردد. رهبر انقلاب اسلامی در اولین روز سال 1394 درباره ی دو نگاه کلان به رونق و پیشرفت اقتصادی مطالبی را مطرح کردند. یک نگاه معطوف به ظرفیت های درون کشور است و نگاه دیگر چشم به بیرون و کمک گرفتن از بیگانگان دارد. در نگاه به درون، اعتماد به مردم و به میدان آوردن توانایی های آنان مسأله ی مهم و رمز شکست توطئه های دشمنان است و در نگاه به بیرون، کشور و ظرفیت های عظیم آن معطل روابط خارجی با قدرت های غربی است.
معظم له در این باره فرمودند: «در نگاه کلان به اقتصاد کشورمان دو جور نگاه وجود دارد... دو جور نگاه به رونق اقتصادی و پیشرفت اقتصاد وجود دارد؛ یک نگاه می گوید که ما پیشرفت اقتصاد را باید از ظرفیّت های درون کشور و درون مردم تأمین بکنیم. نگاه دوّم به اقتصاد کشور نگاه به پیشرفت اقتصاد با استفاده از کمک بیرون از مرزها است؛ می گوید سیاست خارجی مان را تغییر بدهیم تا اقتصاد ما درست بشود، با فلان مستکبر کنار بیاییم تا اقتصاد رونق پیدا کند، تحمیل قدرت های مستکبر را در بخش های گوناگون و مسائل گوناگون بپذیریم تا اقتصادمان رونق پیدا کند؛ این هم نگاه دوّم است. امروز شرایط کشور به ما نشان داده است که این نگاه دوّم یک نگاه کاملاً غلط و عقیم و بی فایده است.
همین تحریم هایی که امروز علیه ملّت ایران اعمال می شود، دلیل محکم و متقنی است بر غلط بودن این نگاه؛ یعنی شما وقتی که به امید قدرت های خارجی نشستید تا آن ها بیایند اقتصاد شما را رونق بدهند و با زیر بار آن ها رفتن، اقتصاد را رونق بدهید، آن ها به حدّ کم قانع نیستند».