13ـ انقلاب اسلامی و ظهور پدیده ی برجسته تقابل با استکبار در جهان:
نکته ی قابل توجه انقلاب اسلامی و آنچه که آن را از دیگر انقلاب های سراسر جهان متمایز می کرد، ایجاد دگرگونی بزرگ در سطح سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بود که باعث ایجاد تأثیرات عمیقی در سطح جهانی شد. با وجود اینکه انقلاب های زیادی در جهان به وقوع پیوسته بود، اما به گفته اندیشمندان و سیاست مداران جهان، انقلاب ایران به نوبه ی خود منحصر به فرد و بی نظیر بوده و هست و به همین خاطر این انقلاب، مورد توجه، تجزیه و تحلیل، استقبال و حمایت بزرگان و انقلابیون جهان قرار گرفت.
در ادامه به نظرات برخی سیاست مداران شاخص سراسر جهان درباره ی انقلاب ایران اشاره ای خواهیم داشت:
هنری کسینجر (مشاور رئیس جمهوری آمریکا): آیت الله خمینی (ره) غرب را با بحران جدی برنامه ریزی مواجه کرد، تصمیمات او آنچنان رعد آسا بود که مجال هر نوع تفکر و برنامه ریزی را از سیاست مداران و نظریه پردازان سیاسی می گرفت. هیچ کس نمی توانست تصمیمات او را از پیش حدس بزند، او با معیارهای دیگری غیر از معیارهای شناخته شده در دنیا سخن می گفت و عمل می کرد، گویی از جای دیگر الهام می گرفت، دشمنی آیت الله خمینی (ره) با غرب برگرفته از تعالیم الهی او بود او در دشمنی خود نیز خلوص نیت داشت.
انور خوجه (رهبر اسبق آلبانی): مردم ایران که با انقلاب به پاخاستند و شاه و رژیم قرون وسطای وی را کنار گذاشتند، ضربه مهلکی به امپریالیسم زدند. این جریان یک شکست مهم سیاسی بود که آمریکا نمی تواند آن را با استفاده از روش های دیپلماتیک، باج های اقتصادی و یا دخالت نظامی مانند آنچه در طبس انجام داد، جبران کند.
فیدل کاسترو (رئیس جمهور اسبق کوبا): انقلاب شما (خطاب به نمایندگان ایران) در جهان نمونه است، زیرا شما بدون اسلحه جنگیدید و قدرت عظیم شاه و آمریکا را در هم کوبیدید، رمز پیروزی شما اسلام بود. اسلامی که دارای روحانیت و معنویت است، ما متاسفانه از داشتن چنین معنویتی محروم هستیم.
احمد بن بلا (نخستین رئیس جمهور الجزایر): «ملل عرب باید زنده شدن اسلام را در قرن بیستم، مدیون انقلاب اسلامی ایران بدانند. این انقلابی است که دنیای غرب را اجباراً دگرگون خواهد ساخت و بسیاری از رژیم های موجود در جهان عرب دیر یا زود سقوط خواهند کرد؛ زیرا آوای نهضت امام خمینی (ره) در دور افتاده ترین نقاط جهان اسلام به گوش می رسد. در دور افتاده ترین قبایل صحاری آفریقا سخن از روحی تازه است که انقلاب ایران در قرن بیستم به اسلام داده است».
نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی مدعی شد انقلاب اسلامی به مثابه زلزله ای است که نه تنها خاورمیانه، بلکه جهان را خواهد لرزاند. و به اعتقاد آنتونی گیدنز صاحب نظر مطرح حوزه جامعه شناسی، انقلاب اسلامی توجه جهانیان را از مارکسیسم و لیبرالیسم به سمت اسلام جلب کرد.
14ـ برکت و گام بزرگ انقلاب اسلامی، تبدیل نظام استبدادی به نظام مردم سالاری:
کار معجزه آسای انقلاب اسلامی تغییر رویکردهایی بود که بودن آن ها سبب شده بود ایران با انواع تهدیدات و جنگ های خانمان سوز رو به رو شود و نیز تعیین رویکردهای جدیدی بود که مبدا تحولات اساسی و تاریخی در ایران شمرده می شود. دستاورد نخست و مهم انقلاب اسلامی تبدیل رویکرد مبتنی بر نظام طاغوتی به نظام مردم سالاری دینی بود. در عرصه سیاست داخلی، مردم از طریق انتخابات، تفکیک قوا و دیگر آزادی های سیاسی و اجتماعی در سرنوشت خود نقش ایفاء می کنند؛ این در حالی است که در دوره پیش از انقلاب چون نظام حاکم پادشاهی بود، اساساً هر نوع آزادی سیاسی و اجتماعی سرکوب می شد و خبری از انتخابات و حق تعیین سرنوشت مردم نبود.
15ـ خدمت بزرگ و تاریخی انقلاب اسلامی به ایران، حفظ تمامیت ارضی ایران:
برای اینکه خدمتی که انقلاب اسلامی به ایران در عرصه ثبات و حفظ تمامیت ارضی نموده را بهتر درک کرد، مناسب است نسل های جدید واقعیت های تاریخی زیر را مرور نمایند:
* آیا می دانید در جریان شط العرب و اروند رود موضوع این بود که تمام دنیا و جوامع جهانی رای دادند که این رودخانه دو قسمت است: یک قسمت برای عراق است و یک قسمت برای ایران. یعنی بر اساس خط تالوگ یعنی میان القعر. ولی انگلیسی ها به رضا شاه فشار آوردند برای اینکه عراق عضو پیمان سعد آباد شود شما باید در مورد اروند کوتاه بیایید.
باقر کاظمی وزیر وقت امور خارجه ایران در خاطراتش می گوید: ما نزد رضاشاه رفتیم، نوری سعید وزیر عراق آمد و گریه و زاری کرد که بگذارید این رودخانه مال ما بشود. شما دریای فارس و دریای مکران (عمان) را دارید، اما ما هیچ چیز نداریم. رضاشاه گفت: خُب اروند را به اینها بدهیم!!
* آیا می دانید رضاخان چگونه بخش هایی از خاک ایران را به افغانستان واگذار کرد و خسارت های این اقدام ذلیلانه تا به امروز هم ادامه دارد؟ درباره دشت «ناامید» که منطقه ای است میان مرز ایران و افغانستان، رضاعلی دیوان بیگی ـ استاندار مازندران ـ در خاطراتش می گوید، هنگامی که ژنرال فخرالدین پاشا که به عنوان حَکَم از ترکیه برای حل اختلافات ایران و افغانستان آمد دخالت کند، دولت ایران گفت هر چه ترک ها بگویند ما قبول داریم. ترک ها و افغان ها با هم هماهنگ بودند.
او می گوید ژنرال فخرالدین در مازندران گفت: شما که استان به این قشنگی دارید، چرا بر سر این دشت های سوزان سیستان و بلوچستان با افغانستان دعوا دارید. دیوان بیگی عصبانی شد. می گوید برگشتم به ژنرال گفتم: به شما چه مربوط است، ما هر جا داشته باشیم برای ایران است. این چه حرفی است شما می زنید که ما چون مازندران را داریم سیستان و بلوچستان را از دست بدهیم؟ در هر صورت آنجا هم دشت «ناامید» توسط رضا خان به افغانستان داده شد. اکنون هم این مشکلی که افغان ها آب را بر گردانده اند و سیستان و بلوچستان خشک شده، به خاطر این است. علم در خاطراتش نوشته است لعنت بر هویدا ـ که جدایی دشت «ناامید» را امضاء کرد چون سیستان و بلوچستان تا بیست سال دیگر خشک می شود.
بنابراین رضاخان نسبت به دیگر عضو پیمان سعدآباد، یعنی افغانستان نیز عطوفت و سخاوتمندی بیشتری نشان داد و در مذاکرات بر سر هیرمند و آب آن، با حکمیت انگلیس ها، میزان سهم آب ایران از رود هیرمند به یک سوم تقلیل پیدا کرد و «از 18146 کیلومتر مربع مساحت کل سیستان، 7374 کیلومتر مربع از آن ایران و 10772 کیلومتر مربع جزو خاک افغانستان شد. رضاخان همچنین منطقه چکاب و مناطق نمک خیز مرز ایران و افغانستان را، نیز جهت اعتمادسازی به افغان ها تقدیم نمود!
* آیا می دانید رضاخان چگونه بخش های مهمی از شمال غرب کشور را به ترکیه واگذار کرده است؟ رضاخان در راستای سیاست حسن همجواری دیکته شده توسط انگلستان، عهدنامه مرزی 1310 را با ترکیه به امضاء رسانید و بخشی از ناحیه آغری داغ و آرارات را به دولت ترکیه واگذار نمود. حسین مکی به نقل از سرلشکر ارفع نقل می کند که رضاخان بر این باور بود که «منظور این تپه و آن تپه نیست. منظور من این است که ما با ترکیه باید دوست باشیم!!»
* آیا می دانید وقتی از هویدا درباره علت واگذاری بحرین به اجانب سوال شد، وی پاسخ داد: «به هیچ کس مربوط نیست، دخترخودمان بود به هر کسی می خواستیم شوهرش دادیم!»
همه این ها را مقایسه کنید با جنگ هشت ساله که به رغم حمایت های جهانی از رژیم بعثی، یک وجب از خاک ایران جدا نشد.