فهرست کتاب


دشمن شناسی(شناخت دشمن و روش های مقابله با آن)

از منظر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) رهبر معظم انقلاب اسلامی)

یأس دشمن به واسطه ی حضور همه جانبه و وسیع مردم

استقامت و استحکامتان را حفظ کنید. دشمنها خیال میکردند که در خلأ وجود حضرت امام (ره) خواهند توانست شیطنت و شرارت کنند. الحمدلله حضور مردم، آنها را مأیوس کرد. نباید صرفا به حضور مردم در شهرها که به مناسبت ایام عزاداری امام انجام میشود، اکتفا کرد. عامه ی مردم حضورشان همین است؛ ولی حضور شما در مراکز خدمت تان است. باید قوی و محکم، با سوداگران مرگ و بدخواهان و توطئه گران، در محدوده ی مسئولیت و قلمرو فعالیت کمیته ی انقلاب اسلامی، برخورد کنید. باید نشان دهید که امت امام و فرزندانش، این نکته را از او یاد گرفته اند که همیشه خدا را شاهد و ناظر اعمال خود بدانند، و اگر امامشان در قید حیات نیست، خدای امامشان با آنهاست. مسئولیتها و مأموریتها را خیلی قوی و محکم و با قاطعیت کامل و با حضور وسیع و همه جانبه انجام دهید و دشمن را مأیوس کنید. نوع دشمنیهایی که علیه نظام ما میشد، در تاریخ نظامهای انقلابی دنیا بی سابقه است. در کجا سراغ دارید که بلوک شرق و غرب متفقا با همدیگر تصمیم بگیرند به دولتی کمک نکنند و به دشمن او کمک برسانند؟! معمولا اینگونه است که اگر به کشوری توسط قدرتی فشار وارد شد، بلوک دیگر با کمکهای خود سعی میکند فشار وارد شده را خنثی کند. کشور ما در دوران سختیهای خود، از هر دو بلوک تحت فشار بود. هشت سال جنگ تحمیلی، مصداق بارز اینگونه فشارهاست.( بیانات در مراسم بیعت فرماندهان و پرسنل منتخب نیروهای سه گانه و وزارت دفاع 18/3/1368)

روحیه ی دفاع مردمی؛ مانع تحقق نیات دشمن

ما میگوییم که دفاع از جامعه ی انقلابی، همیشه یک واجب اهم و ضروری است؛ چون تهدید علیه جامعه ی انقلابی، موضوعی تقریبأ دائمی است. نمیگوییم جنگ دائمی است. تهدید وجود دارد؛ اما بسته به این است که ملت ما چگونه در مقابل تهدید، خود را نشان بدهد و آمادگی خود را در چه حدی حفظ کند. اگر ملت انقلابی، همیشه آمادگی خود را حفظ کرد، یعنی جوانها عضویت در بسیج و کار در میدان تمرین و آموزش را همیشه برای خودشان نگه داشتند و اگر مردم، روحیه ی دفاع را برای خودشان حفظ کردند و اگر چهره و قیافه ی جامعه طوری بود که هر کس به آن نگاه کرد، احساس کند ملت آماده و مستعد دفاع از کشور است، در این صورت تهدیدها عملی نخواهد شد و نیت دشمن به تحقق نخواهد پیوست.( بیانات در دیدار با جمعی از بسیجیان و روحانیون تهران، مدرسان و طلاب اهل سنت استان خراسان و گروهی از اعضای حزب الله لبنان 5/7/1368)
* * *
اینکه شما مشاهده کردید و افراد مسن خودشان دیدند و افراد جوان خبرش را شنیدند که در صد و پنجاه سال اخیر، استعمار روی فرهنگ کشور و جوانان و آموزش و پرورش ما اعمال نفوذ کرد و مردم را به بیكارگی و فساد و تباهی و اختلاف سوق داد، بدین علت بود که میخواستند ملت ما از منافع و شخصیت و مصلحت و آینده ی خود نتواند دفاع کند. اگر دشمن به این نتیجه رسید که جامعه دیگر نمیتواند از خودش دفاع کند، بدانید که تهدید جدی است و نیت دشمن عملی خواهد شد و ضربه اش را وارد خواهد کرد.( بیانات در دیدار با جمعی از بسیجیان و روحانیون تهران، مدرسان و طلاب اهل سنت استان خراسان و گروهی از اعضای حزب الله لبنان 5/7/1368)

افزایش آمادگی ملت

بعضی ممکن است هیچ تهدیدی را متوجه نظام ندانند، بگویند نه هیچ تهدیدی متوجه نظام نیست. بعضی ممکن است تهدید را قبول کنند، اما آن را متوجه به بخشی از نظام بدانند، نه به همه ی نظام و خود را خارج از آن بخش مورد تهدید بپندارند. بعضی نیز ممکن است تهدید را جدی بدانند، اما راه حل آن را تسلیم و پوزش خواهی گمان کنند. همه ی این راهها غلط است. تهدید هست، متوجه به همه ی نظام هم هست. هیچکس خیال نکند که متجاوز مستکبر سرکش به چیزی کمتر از سلطه ی کامل قانع خواهد شد و به کسی ابقا خواهد کرد. البته از تاکتیکهای شناخته شده و معروف و کهنه شده ی دنیا این است که سعی کنند در بین یک گروه دشمن، عده ای را على العجاله از دایره دشمنی، خارج وانمود کنند تا بتوانند آن بخش دیگر را از بین ببرند، بعد هم به سراغ اینها بیایند. تهدید هست؛ تهدید، عمومی است. راه حل آن هم حفظ و افزایش عناصر قدرت در درون نظام است.
ما عناصر قدرت فراوانی داریم. اینها را باید حفظ کنیم و روز به روز افزایش دهیم. ما ضعیف نیستیم، باید در مقابل تهدید آمادگی داشته باشیم. اگر نداریم، باید آمادگی ایجاد کنیم و اگر داریم، حفظ کنیم و افزایش دهیم. در مقابل اعلان جنگ، اعلان دفاع همه جانبه روی «همه جانبه» تکیه و تأکید میکنم و در مقابل اقدام به جنگ، اقدام به دفاع و ضربه متقابل.( بیانات در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام 27/12/1380)
***
این آمادگی، که میگویید «آماده ایم» خیلی با ارزش است. اما بدانید که این آمادگی، سخت تر از آمادگی در جبهه است. این، آمادگی خیلی مشکلی است. آن آمادگیها، در صورتی میسر خواهد شد که انسان اینجا آمادگی پیدا کند. آنجا کسانی توانستند محکم بایستند که دلهایشان را از این محبتها خالی کرده بودند. خود شما، مراجعه ای به آن تاریخ و خاطره های خودتان بکنید! به یاد بیاورید که چطور به فکر هیچ چیز در این دنیا نبودید! به فکر مال، ثروت، خانه، زندگی، پدر و مادر، عیال و فرزند نبودید! اگر کسی به شما میگفت که میخواهیم یک خانه خیلی خوب در فلان جای شهر به شما بدهیم، اصلا به ریشش میخندیدید که خانه چیست؟!» اینطور پاک بودید که توانستید آن کارهای بزرگ را انجام دهید. کسانی که آنجا، در مقابل هوسهای مادی، پاها و زانوانشان میلرزید، نمیتوانستند مقاومت کنند. برگردید به قرآن کریم و داستان جالوت را بخوانید! «و قتل داوود جالوت.» این داستان را با دقت و تأمل بخوانید تا ببینید که نقش مقاومت و استقامت در میدانهای سخت، چه نقش ارزنده و مهمی است.(بیانات در دیدار فرماندهان و اعضای«سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» به مناسبت«روز پاسدار» 15/10/1382)
* * *
تنها چیزی که میتواند کشور ایران و نظام اسلامی را حفظ کند، استحکام داخلی و عزم جزم بر دفاع مشروع و منطقی است. در بیست و پنج سال گذشته هم همین کار بدون تکیه بر دیگران صورت گرفته است. بعضی خیال میکنند اگر ما بخواهیم به آمریکا «نه» بگوییم، باید به اروپا تکیه کنیم. مگر ما وقتی در دوره ی جنگ، با آمریکا مقابل بودیم، به شوروی- که با آمریکا دشمن و مخالف هم بود- تکیه کردیم؟ دشمنی شوروی سابق در دوره ی جنگ، کمتر از آمریکا در صحنه ی عمل نبود. اگر من و شما به شرایط استحکام داخلی عمل کنیم- ملت که عمل میکند- دشمن نمیتواند ضربه بزند.( بیانات در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام جمهوری اسلامی 15/5/1382)
* * *
ملتی که نمیتواند از خودش دفاع کند، دشمن را نسبت به خود جری گستاخ خواهد کرد. ما باید بتوانیم از خودمان دفاع کنیم تا دشمن احساس کند که به این ملت نمیشود زور گفت و بر آن چیزی را تحمیل کرد، ملت ما از ملتهای بی ریشه ی بی تاریخ فاقد افتخارات نیست که بتوانند هر چه میخواهند به آن بگویند. این ملت ریشه ای عمیق و کهن دارد و از درخشانترین تاریخها و بزرگترین فرهنگها برخوردار است. از همه ی اینها بالاتر، ایمان دارد و متکی و معتقد به خداست.( بیانات در «مانور بزرگ ولایت» 3/3/1375)