فهرست کتاب


دشمن شناسی(شناخت دشمن و روش های مقابله با آن)

از منظر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) رهبر معظم انقلاب اسلامی)

حجم كثیر دشمنی دشمنان با ملت

حجم مقابله و دشمنی دشمنان با ما، بسیار بالاست؛ اما قدرت و توان مقابله و مبارزه ی ما- چه مبارزه ی تهاجمی ما با دشمن و چه مبارزه ی دفاعی ما - نیز بسیار بالاست. اگر ما به مبارزه ی با تهاجم دشمن تصمیم داشته باشیم. بر این معنا تصمیم بگیریم و به خدای متعال اتكال و از ظرفیت خودمان استفاده کنیم. توان دشمن بسیار کمتر از توان ماست. ما در بین مردم خودمان هستیم؛ ما با مردم خودمان مواجهیم، ما با زبان مردم خودمان حرف میزنیم؛ اما دشمن این امکانات را ندارد یا به قدر ما ندارد. لذا ما میتوانیم حتی روی افکار عمومی دنیا اثر بگذاریم.( بیانات در دیدار اعضای مجلس خبرگان 15/6/1380)
***
من میگویم ملت ایران نباید خودش را لخت بیندازد تا دشمن با مدرنترین شیوه ها، آنچه را که خودش میخواهد، از تفاله های دست دوم فرهنگش به جسم ملت ایران تزریق کند.(بیانات در دیدار جوانان و فرهنگیان در مصلای رشت 12/2/1380)

تبلیغات گسترده ی دشمن علیه ملت

تبلیغات دشمن، هر وقتی برای هر دسته از مخاطبان سعی میکند یکی از این مراکز را بمباران تبلیغاتی کند؛ برای اینکه رابطه و امید و اطمینان مردم را از آنها سلب کند. من عرض میکنم، همه ی این دستگاهها باید مورد اعتماد مردم باشند؛ ملت به آنها اعتماد کنند؛ آنها امین مردمند. نمیگویم خطا نمیشود؛ ممکن است خطا بشود؛ اما هر خطایی راه جبرانی دارد. اگر پیوند میان مردم و دستگاههای قانونی گسسته شود، راه جبران ندارد. دشمن این را میخواهد.( بیانات در اجتماع بزرگ مردم قم 14/7/1379)

اتخاذ روشهای گوناگون توسط مردم برای مقابله با دشمن

ساده اندیشی و ساده لوحی است که کسی خیال کند ما در خارج از مرزهای خودمان بلکه در داخل مرزها هیچ دشمن و بدخواهی نداریم و کسی علیه ما کار نمیکند! مگر ما از همه ی ملتها و دولتها و همه ی جوامعی که در طول تاریخ بوده اند، مستثنی هستیم؟ آنها همه دشمن داشته اند، ما هم دشمن داریم. آنها در مقابل دشمن، روشهای گوناگونی را اتخاذ کردند که سرنوشتشان را رقم زده است. بعضی هوشیارانه و مدبرانه و حکیمانه و سرسختانه ایستادند و پیروز شدند؛ بعضی هم سست عنصری و زودباوری و سهل اندیشی و ساده لوحی به خرج دادند و شکست خوردند! ما باید درس بگیریم. خوشبختانه گذشته خود از همین درسها و تجربه ها پر است.( پیام به ملت شریف ایران به مناسبت حلول سال نو 1/1/1377)
***
سالها این ملت در سختیهای ناشی از سلطه ی بیگانه گذراند تا اینکه زمینه برای انقلاب اسلامی آماده شد. رهبری حکیم، پرقدرت، با اراده و عزم راسخ و نافذ در همه ی دلها، در میان مردم به وجود آمد و وارد میدان شد؛ ملت هم تجربه پیدا کرده بودند؛ لذا انقلاب اسلامی شکل گرفت این دفعه ترفند دشمن بی اثر ماند؛ چون ملت و رهبران در انقلاب اسلامی تجربه پیدا کرده بودند. در دوره ی مشروطه، رهبران و مردم نمیدانستند کمین بیگانگان با آمادگیهای قبلی چقدر خطرناک است؛ لذا حصارهای خودشان را برچیدند و مهیای قبول حمله ی دشمن شدند؛ دشمن هم آمد و هر کار خواست، در این کشور کرد. این دفعه در انقلاب اسلامی، با استفاده ی از تجربه ی مشروطیت، هم ملت ما، هم رهبران روحانی ما و هم روشنفکران صادق ما فهمیدند که باید حصار معنوی۔ یعنی حصار ایمان، ارزشهای انقلابی و حصار بیداری- را در مقابل توطئه های دشمن محکم نگه دارند.( بیانات در دیدار اعضای اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان 24/12/1383)
***
ما باید تلاش کنیم که خودمان را به آن الگو نزدیک نماییم. باید تلاش کنیم که نظام اسلامی را هم به آن نمونه ی کامل نزدیک کنیم. این، وظیفه ی ماست. مادام که در راه این وظیفه حرکت کنید، هیچ یک از قدرتهای عالم نه آمریکا و نه غیر آمریکا قادر به این نخواهند بود که بتوانند بر شما فائق آیند و غالب شوند. ممکن است ضربه بزنند، اذیت کنند، موذیگری کنند اینها هست. از دشمن که توقع محبت و ملاطفت نمیشود داشت! اما، بر شما مسلط و غالب نخواهند شد و نمیتوانند شما را از حرکت تان به سمت كمال بازدارند. بر شما علو پیدا نخواهند کرد.(بیانات در دیدار مسئولان کشوری و لشکری، به مناسبت «عیدغدیر» 19/3/1372)