فهرست کتاب


دشمن شناسی(شناخت دشمن و روش های مقابله با آن)

از منظر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) رهبر معظم انقلاب اسلامی)

فتنه یعنی انسان نفهمد چه کسی دوست و چه کسی دشمن است

خطرناکترین این حوادث، حادثه ای است که فتنه باشد. فتنه، یعنی حادثه ی غبارآلودی که انسان نتواند بفهمد چه کسی دوست و چه کسی دشمن است و چه کسی با غرض وارد میدان شده و از کجا تحریک میشود. فتنه ها را باید با روشنگری خاموش کرد. هر جا روشنگری باشد، فتنه انگیز دستش کوتاه میشود. هر جا حرف بی هدف، کار بی هدف، براندازی بی هدف، تهمت زدن بی هدف وجود داشته باشد، فتنه انگیز خوشحال میگردد؛ چون صحنه شلوغ میشود. لذا مردم عزیز ما که بحمدالله در این بیست سال هوشیاری حقیقی خودشان را در قضایای گوناگون نشان دادند، در این قضیه هم باید هوشیارانه مسائل را تحلیل کنند.(بیانات در خطبه های نماز جمعه تهران 8/5/1378)

شناسایی نفوذیهای خارج از کشور

امروز یکی از کارهای امنیتی مسئولان اطلاعات عبارت است از شناسایی نفوذیهایی که از خارج وارد کشور میشوند و خمپاره و مواد منفجره و امثال اینها را به داخل می آورند. از آن طرف هم نمایندگان کنگره ی آمریکا و فلان بخش دولتی اروپا به اینها امضا میدهند! معنای این کارها چیست؟ آیا اینها به هم ربط ندارد و به یکدیگر متصل نیست؟ کسانی که اینها را راه می اندازند و به داخل میفرستند، همان کسانی هستند که در کنگره ی آمریکا یک طور و در فلان کشور اروپایی یک طور، از رئیس جمهور، از نخست وزیر و از نماینده ی مجلس تأیید و امضا و کمک و تشویق و پول میگیرند. مگر معنای ارتباط با خارج چیست؟ چرا ما باید چشمان خود را ببندیم؟ اگر ما دشمن خود را نبینیم و به فکر مقابله ی با او نباشیم، چه کسی ما را تشویق و تحسین میکند؟ ما در داخل کشور، دشمن فرضی درست میکنیم؛ جناحها همدیگر را دشمن عمده میکنند؛ این جناح علیه آن جناح، آن جناح علیه این جناح! آیا این عقلایی است؟! آیا این لازمه ی اداره ی درست کشور است؟!(بیانات در دیدار اعضای شورای تامین استانها 25/11/1379)

روشهای مختلف سربازگیری دشمن

مطمئنا همچنان که شما بعنوان مسئولان کشور و نظام موظفید مهندسی کلی کشور را دائما در نظر داشته باشید- چون بدون یک مهندسی کلان نمیشود جزئیات را ترتیب داد؛ شما باید اول طرح را در نظر داشته باشید، نقشه را بدانید و مهندسی صحیح کرده باشید تا بتوانید این دیوار را اینجا بالا ببرید، آن خشت را آنجا بگذارید، آن گودال را آنجا بکنید- دشمن شما هم به کشور و نظام شما عینا یک نگاه کلان و یک مهندسی کلی دارد. این مهندسی هم اجزایی دارد. بلاشک اعتماد و دلگرمی دشمن به کمک عناصر داخلی است. هیچ کشوری هم نیست- از جمله کشور ما- که در داخل، عناصری که دلشان با نظام حاکم نیست وجود نداشته باشند؛ همه جا هستند؛ در کشور ما هم هستند؛ از اول انقلاب هم بوده اند؛ کم و زیاد و پیدا و پنهان و جوراجور دارد؛ لیكن اصلش همیشه بوده، بعد از این هم خواهد بود. عده ای با نظام ما خوب نیستند. چشم امید دشمن به کسانی است که در داخل هستند؛ منتها برای یارگیری و سربازگیری، دشمن روشهای گوناگونی دارد. اینطور نیست که همه ی کسانی که به دشمن کمک میکنند، کسانی باشند که دشمن را شناخته اند و نقشه ی کلی و مهندسی کلان او را نسبت به نظام دانسته اند و عالما و عامدا به او کمک میکنند؛ نه، عده ای هم هستند که اگر به آنها گفته شود شما دارید به دشمن کمک میکنید، حاضرند یقه ی خودشان و شما را بگیرند و پاره کنند و بگویند این حرفها چیست؟ اینها واقعا هم با دشمن مخالف و بدند. اگر شما مهندسی کلی و کلان نظام را در نظر داشته باشید، از این پرهیز خواهد شد. هر کس متوجه و مراقب خود و رفتارش باشد، از اینکه نادانسته و ناخواسته کمک دشمن باشد، پرهیز خواهد کرد. وقتی حروف کلمه یا جمله ای در جدول گذاشته میشود، باید عبارتی درست شود. بعضیها نمیدانند حرفی که دارند در این خانه میگذارند، مکمل آن عبارت است. تمهیداتی فراهم میشود و اینها می آیند این حرف را در این خانه میگذارند. «و هم یحسبون انهم یحسنون صنعا» - دلیل و استدلالی هم برایش درست میکنند؛ اما توجه ندارند که این حرف، آن کلمه یا جمله ی پانزده حرفی جدول را یک قدم به تحقق نزدیک کرد؛ درست مثل یک پازل که جاها معین است و معلوم است که چه قطعه ای کجا باید گذاشته شود. نادانسته از من نوعی میخواهند که این قطعه را اینجا بگذارم؛ من هم فکر میکنم اشکالی ندارد؛ غافل از اینکه وقتی این جزء با آن نود جزء دیگر همراه شد، آن شکل، ظاهر میشود و من کمک کننده ی به تشکیل آن بوده ام! بعضی اینطوری عمل میکنند. مثلا اگر دشمن بخواهد برای تحقق آرزوی بزرگ خود - که ریشه کنی جمهوری اسلامی و پایین آوردن پرچم اسلام از قله ی این کشور است- طراحی کند، طبیعتا، طراحی، اجزا و مقدماتی دارد. ایجاد اختلاف، ایجاد بی ایمانی، ایجاد مشکلات برای مردم، عمیق کردن فاصله ی طبقاتی، ترویج فساد، بدبین کردن مردم به مسئولان، و دستگاههای ضابط و انضباط بخش را از حیثیت انداختن- مثل از حیثیت انداختن قوه ی قضاییه، از حیثیت انداختن شورای نگهبان، از حیثیت انداختن مجلس، از حیثیت انداختن دستگاههای گوناگون - همه جزو اجزاء اینهاست. بعضیها به این بخش کمک میکنند، بدون اینکه به ارتباط این بخش با دیگران توجه کنند؛ این بر اثر عدم بصیرت است.(بیانات در دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی 8/3/1384)