دمیده شدن اثر انگشت (عبدالله بن ابیها) در لابه لای قلمها
من میدانم که در بسیاری از این مطبوعات، آدمهای خوب و مؤمنی مشغول کارند- چه کسانی که قلم میزنند، چه کسانی که اداره میکنند- اما در لابه لای همینها اثر انگشت «عبدالله بن ابیها» را میبینم: تفرقه افکنیها، اختلاف افکنیها، تشنج آفرینیها، تشویش افکار عمومی، ناامید کردنها، یأس پراكنیها، چهره سازی عناصر وابسته و مرید دشمن، از نظر انداختن عناصر مفید و مؤمن و مخلص و دلسوز! البته این کارها به جایی هم نخواهد رسید؛ خدای متعال رسوا میکند. من البته مایل نبودم با این صراحت و تفصیل درباره ی بعضی از مطبوعات حرف بزنم. در واقع ناگزیر شدم. وقتی که دشمن برای اثرگذاری بر روی اذهان عمومی و ایجاد مسألهی روز برنامه ریزی کرده، فرصت نمیدهند که مردم نفس بکشند. اگر مردم در جایی یک شادی هم پیدا کنند، بلافاصله مسأله ای را علم میکنند و دائم کشمکش راه می اندازند!(بیانات در دیدار با جوانان در مصلای بزرگ تهران 1/2/1379)
انتقال سالم اطلاعات؛ جلوگیری از نفوذ دشمن
من بارها به مسئولان دولتی تذکر داده ام و به طور جدی از آنها خواسته ام که جلو این وضعیت را بگیرند. این اسمش محدود کرد مطبوعات نیست. این اسمش جلوگیری از انتقال آزاد اطلاعات نیست انتقال سالم اطلاعات مورد تأیید ماست. این معنایش جلوگیری از نفوذ دشمن است. جلوگیری از به ثمر رسیدن توطئه ی تبلیغاتی دشمن است. من وجود این جریان تبلیغاتی و مطبوعاتی را به حال کشور، به حال جوانان، به حال آینده، به حال انقلاب و به حال ایمان مردم مضر میدانم این جریان، دائم در صدد قداست شکنی از مسائل اساسی اسلامی است. مباحث اسلامی را زیر سؤال میبرند؛ انقلاب را زیر سوال میبرند؛ نه با بیان منطقی، با روشهای بسیار غلط که جز در مطبوعات ناسالم در دوره هایی که بوده، انسان نمیتواند نظیر و شبیه اش را پیدا کند! من به نظرم رسید بعد از آنکه با مسئولان در میان گذاشتم و به رئیس جمهور گفتم، این را بعنوان یک درددل و شکوه - مثل پدری که با فرزندانش مطلبی را در میان میگذارد- با شما در میان بگذارم.(بیانات در دیدار با جوانان در مصلای بزرگ تهران 1/2/1379)
سوءاستفاده دشمن از مطبوعات
من سالها قبل هشدار دادم و برای مردم نقشی را که دستهای بیگانه در مدیریت فرهنگی کشور و رسانه ها و تبلیغات کشور به کار میگیرند، تبیین کردم. بعضیها انکار کردند؛ اما بالاخره همه تصدیق کردند. دشمنان ما بیکار ننشسته اند: از مطبوعات استفاده میکنند، از تبلیغات استفاده میکنند و از روشهای گوناگون تبلیغی استفاده میکنند تا آن ارزشهایی را که ملت به آنها پایبند است و آنها از آن ارزشها خوششان نمی آید، در چشم مردم بشکنند. تلاششان را میکنند. ما هم در عمل نشان دادیم که مطبوعات آزادند؛ این عملکردهایی که از نظر ما بسیار منفی است، وجود دارد؛ اما مطبوعات آزادانه دارند همان کارها را میکنند. این، خود رد عملی کسانی است که معتقدند آزادی بیان نیست؛ نخیر، آزادی بیان، نشانه اش همین مطبوعاتی است که علیه دولت، علیه نظام و علیه سیاستهای های کلی، آزادانه هر چه میخواهند مینویسند؛ کسی هم متعرض آنها نمیشود، البته مردم هم به اینها خیلی اعتنایی نمیکنند. این، فضل الهی است. (بیانات دیدار مردم گرمسار 21/8/1385)
***
کسی که قلم به دست میگیرد، باید تقوا، صداقت، عفاف و انصاف نسبت به دیگران جزو طبیعت ثانوی اش بشود. من در صحبتی که اوایل امسال کردم، گفتم که بعضی از روزنامه ها پایگاه دشمنند. بعضی افراد تعجب کردند! من اخیرا شنیدم که اسناد سازمان سیا در خصوص نقش آن سازمان در مطبوعات قبل از ۲۸ مرداد منتشر شده است. البته من خودم آن را ندیدم؛ اما آنچه که نقل کردند، بسیار جالب است. نشان میدهد که چه روزنامه هایی با پول و هدایت و تغذیه ی سازمان سیا برای زمینه سازی کودتای ۲۸ مرداد در همین تهران پخش میشد. البته در جاهای دیگر هم نمونه هایش را دیده ایم: در شیلی دوران سالوادور آلنده، یکی از نقشهای مهم را روزنامه ها داشتند؛ برای اینکه حکومت دو سالهی آلنده را ناموفق جلوه دهند و تمام افکار را علیه او بسیج کنند و بالاخره آن بلا را بر سرش بیاورند. البته آن روز کسی اعتراف نکرد، اما بعد همه فهمیدند که چه کسانی بوده اند و آنهایی که بر سر کار آمدند، انگیزه هایشان چه بود و از کجا دستور گرفته بودند و آنهایی که زمینه سازی کردند، چه کسانی بودند. نمیشود صبر کرد تا فاجعه اتفاق بیفتد، بعد آن را کشف بکنیم. امروز باید دید و با چشم باز حرکت کرد.( در جلسه پرسش و پاسخ در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه صنعتی امیرکبیر 9/12/1379)
***
مسئولان آمریکایی، گاه در مقام بیان و خطابه اظهارات ریاکارانه ای ابراز میکنند. بعضی وقتها از ملت ایران یک تعریف نیمه کاره و یا از بخشی از مسئولان و نظام ایران تعریفی بر زبان می آورند. هدف آنها این است که بتوانند بر ایران سلطه ی سیاسی و اقتصادی، و اگر بشود، سلطه ی نظامی پیدا کنند. بازارهای ایران مورد طمع آنهاست. منابع ایران مورد طمع آنهاست؛ از همه بالاتر، چون ملت و نظام انقلابی و اسلامی ایران توانسته است خیزش عظیمی را در دنیای اسلام به وجود آورد. یک بیداری که به آسانی نمیتوانند آن را از بین ببرند. میخواهند با قانع کردن و خاضع کردن ایران، این خیزش جهانی را از بین ببرند؛ یعنی به دنیا اینطور بگویند که اینهایی که خودشان شروع کننده بودند، آمدند در مقابل آمریکا اظهار تسلیم و خضوع کردند! بنابراین، هدف، روابط سالم نیست. آنها در تبلیغاتشان آن حرفها را میزنند؛ عده ای هم متأسفانه در مطبوعات کشور و غیره، همان حرفها را تکرار میکنند که گویا ارتباط با آمریکا خواهد توانست همه ی مشکلات اقتصادی کشور را حل کند. این دروغ و خلاف است.(بیانات در دیدار با جوانان در مصلای بزرگ تهران 1/2/1379)