استحکام پایه های ایمان از وظایف مسئولان
آنچه که بدخواهان و دشمنان این ملت در پی آن هستند، سلب این انگیزه و ایمان از مردم است. همه باید در مقابل آن اقدام کنند. تلاش دشمن این است که مردم را از نظام اسلامی دلسرد کند؛ اما تلاش مسئولان نظام اسلامی باید این باشد که با عمل خود- نه فقط با زبان خود - مردم را نسبت به خویش دلگرم و امیدوار کنند. تلاش دشمن این است که پایه های ایمان و عقیده و عمل دینی را در مردم سست کند؛ اما مسئولان باید بعكس، خود را موظف و متعهد بدانند که پایه های ایمان دینی را در دلها محکم کنند. در کشور ما با این جمعیت عظیم جوانان، یکی از اولویتهای اساسی این است: همه ی مسئولان - در درجه ی اول، مسئولان دولتی و همچنین دیگران- باید همتشان بر این باشد که دلهای پاک این جوانان را با نور اسلام منور کنند؛ پایه های ایمان را در دل آنها مستحکم نمایند و نگذارند بر اثر سوء رفتار، سوء تشخیص، سوء تبلیغ، بد فهمیدن حقایق، بد ادا کردن حقیقتهای روشن و میدان دادن به افکار مخرب، دلهای این جوانان از جاده ی حقیقت منحرف شود. این مسئولیت بزرگی بر دوش ماست.(بیانات در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام جمهوری اسلامی به مناسبت ولایت نبی اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع) 20/3/1380)
***
امروز وظیفه ی بزرگی بر دوش مسئولان است و آن این است که این نعمت عظیم خداوندی را که به آنها داده شده - نعمت خدمت به مردم - شکرگزاری کنند و متوجه باشند که دشمن پشت سر است. آینده هم آینده ی خوبی است؛ حرم در پیش است و حرامی در پس! اگر حرکت کنید، به اهداف والا خواهید رسید؛ اما اگر خدای نکرده سستی و تنبلی و کندی و بدعملی کنیم، مورد تهاجم دشمن قرار خواهیم گرفت؛ حد وسط ندارد. امروز تلاش همه جانبه، وظیفه ی مضاعف و بزرگی است که بر دوش همه ی ماست.(بیانات پس از مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری آقای سید محمد خاتمی 11/5/1380)
بصیرت و هوشیاری مسئولان در برابر تبلیغات دشمن
چگونه میشود شکاف ایجاد کرد؟ میتوان دو راه را در پیش گرفت: اینها از یک راه آن تقریبا مأیوس شده اند؛ البته نمیگویم کامل، اما از آن راه نتوانسته اند عمل کنند. راهی که آنها نتوانستند در آن خیلی مانور کنند و تحرک نشان دهند، راه نفوذ در ارکان حاکمیت بود. اینها نمیتوانند در مراکز بالای حاکمیت نفوذ کنند و هنوز هم نتوانسته اند. راه دیگری که همیشه از اول انقلاب آن را طی کرده اند و بنده از دوران ریاست جمهوری و بعد از آن، در این زمینه بسیار خاطره ها و نمونه ها در ذهن دارم، این است که جمعی یا شخصی از حاکمیت را مورد توجه خود قرار دهند؛ از او تمجید و حمایت کنند و خود را طرفدار او نشان دهند؛ شاید بتوانند از این طریق، هم دیگران را به او بدبین کنند، هم او را به خودشان خوشبین نمایند؛ یعنی در حاکمیت شکاف به وجود آورند. این جزو برنامه های همیشگی تبلیغات دشمنان بوده است؛ هم قبلا بوده، هم امروز وجود دارد؛ بارها هم این را تجربه کرده اند و در موارد متعددی هم شکست خورده اند.(بیانات در خطبه های نماز جمعه ی تهران 26/12/1379)
لزوم آگاهی مسئولان در برابر توطئه دشمن
چه اتفاقی می افتد که دشمنان- اینهایی که قطعا دشمن ملت ایران و دشمن مصالح ایرانند و میخواهند سلطه ی خودشان را مجددا بر این کشور مستقر کنند- از اینکه کسی صلاحیتش رد شده یا نشده، نگران میشوند؟ آیا این نشانه ی آن نیست که آنچه که بعنوان ردصلاحیت در مراکز قانونی انجام میگیرد، آن چیزی است که درست با منافع قدرتمندان و سلطه گران اصطکاک دارد؟ بعضی از کسانی که نمیفهمند چه میگویند و حرفهایشان را ملتفت نیستند، قدری بیشتر باید دقت کنند.(بیانات در دیدار کارگزاران حج 26/11/1378)