تبلیغات دشمن جهت فاصله اندازی بین مردم و مسئولان
ملت ما واقعیات را لمس میکنند و میبینند که واقعیتها، درست نقطه ی مقابل آن چیزی است که دشمن میخواهد به مردم تفهیم کند و بباوراند. مردم میبینند که مسئولان، در دل مردم جا دارند و به آنها محبت میورزند. در زمان حیات حضرت امام (ره) هم، تبلیغات بر این نقطه متمرکز بود که بگویند مردم از امام جدا شدند! البته، مردم ما به باطن و قلب خود که مراجعه میکردند، میدیدند که پر از محبت امام است. این حس اعتمادی که مردم نسبت به مسئولان دارند، چیز بسیار با ارزشی است. تبلیغات دشمن سعی میکند این حس اعتماد را از مردم بگیرد؛ در حالی حس اعتماد، در طول دوران بعد از انقلاب و برای ملت و انقلاب ما کارساز بود. با همین روح اعتماد بود که مردم حرکت کردند، تجاوز دشمن را دفع نمودند، و مملکت را نجات دادند.(بیانات در خطبه های نماز جمعه تهران 28/7/1368)
* * *
دشمن میخواهد مردم ایران ناامید شوند؛ اما ملت ایران امیدوار است. دشمن میخواهد مردم ایران به اسلام پشت کند؛ اما ملت ایران با هم وجود به اسلام و قرآن متمسک است. دشمن میخواهد میان ملت و مسئولین فاصله و شکاف ایجاد کند؛ اما علقه و رابطه ی عاطفی میان مردم و مسئولین دلسوز کشور، روزافزون است. دشمن میخواهد مردم به کار و تلاش پشت کنند؛ اما بحمدالله روحیه ی کار و تلاش، روز به روز در میان مردم ما بیشتر میشود.(بیانات در دیدار با مردم یاسوج 17/3/1373)
رخنه ایجاد کردن در اراده ی مردم و مسئولین
امروز جبهه ی مقابل ما- که سردمدار آن جبهه هم آمریکا و صهیونیستهایند- به تمام طرقی که میتوانسته است متوسل و متشبث بشود، متشبث شده؛ از تمام راهها که میتوانسته برای مقابله ی با ملت ایران بهره گیری کند، بهره گیری کرده است، برای اینکه بتواند این دو عامل، یعنی عامل تقویت کننده ی نظام، و عامل ایستادگی مردم در صحنه را تضعیف کند و از بین ببرد. خودشان هم همین را تصریح میکنند؛ میگویند این تحریمهایی که ما بر علیه ایران تصویب و اجرا میکنیم- و با عناد کامل دنبال میکنند. برای این است که مردم را خسته کنیم، مردم از صحنه خارج شوند، مردم به نظام اسلامی پشت کنند. یا این کار صورت بگیرد، یا در اراده ی مسئولین رخنه به وجود بیاید؛ مسئولین در محاسبات خودشان تجدیدنظر کنند. تعبیر آنها این است: میگویند میخواهیم مسئولین جمهوری اسلامی احساس کنند که هزینه ی تصمیم گیریهای آنها بالاست. این یعنی رخنه ایجاد کردن در اراده ی مسئولین کشور، با همه ی توانشان، با همه ی ترفندهایی که بلدند، دارند این دو کار را دنبال میکنند. در مردم ایجاد تردید کنند و مردم را از نظام جدا کنند، یا در مسئولین ایجاد تردید کنند و مسئولین را وادار کنند که در تصمیمهای خودشان تجدیدنظر کنند. اشتباه کردند؛ هیچکدام را نمیتوانند انجام دهند.
یک روز در صدر اسلام، دشمنان به نظرشان رسید که با شعب ابی طالب و محاصره ی اقتصادی مسلمانها، آنها را از پا بیندازند؛ اما توانستند. این روسیاههای بدمحاسبه گر خیال میکنند ما امروز در شعب ابی طالبیم. اینجور نیست. ما امروز در شرایط شعب ابی طالب نیستیم؛ ما در شرایط بدر و خیبریم. ما در شرایطی هستیم که ملت ما نشانه های پیروزی را به چشم دیده است؛ به آنها نزدیک شده است؛ به بسیاری از مراحل پیروزی، با سرافرازی دست پیدا کرده است. امروز مردم ما را از محاصره ی اقتصادی میترسانند؟ با این حرفها، با این ترفندها میخواهند مردم را از صحنه بیرون کنند؟ مگر چنین چیزی ممکن است؟ امروز میخواهند در اراده ی مسئولین اختلال ایجاد کنند؟ «قل هذه سبیلی ادعوا الى الله على بصیرة أنا و من اتبعنی»؛ این راهی است که با بصیرت انتخاب شده است، این راهی است که با مجاهدت باز شده است، این راهی است که با خون عزیزترینها هموار شده است. ما از این راه رفتیم، به قله هایی هم دست پیدا کردیم. ما متوقف نمیشویم، ان شاء الله پیش میرویم؛ ولی تا امروز هم به قله های بسیاری دست پیدا کرده ایم. جمهوری اسلامی، امروز کجا، بیست سال و سی سال قبل کجا؟ دشمنان جمهوری اسلامی، هیمنه و باد و بروت آن روزشان کجا، ضعف و انكسار امروزشان کجا؟ اینها نشانه هایی است که ملت ایران را تشویق میکند. نخیر، در ادامه ی راه اسلام- که راه خداست، راه دین است، راه سعادت دنیا و آخرت است اراده ی مسئولین همچنان مستحکم خواهد ماند؛ مردم هم امروز و در آینده، پای ثابت این حرکت عظیم خواهند بود.(بیانات در دیدار مردم قم به مناسبت سالروز دی 19/10/139)