نقش پرشور مرجعیت در خنثی سازی توطئه دشمنان
یکی از برکات مهم الهی برای این کشور، وجود مراجع آگاه است. مرجع تقلید آگاه، برای مردم از هر نعمتی بالاتر است. مرجع تقلید آگاه، مرجعی که فریب نمیخورد، مرجعی که ذهن او را تبلیغات دشمن نمیسازد، مرجعی که تحلیل سیاسی خود را از رادیو اسراییل نمیگیرد، خیلی ارزش دارد. دیدید که مراجع، چطور در مقابل این زمزمه ها و شایعه های دشمن ساز، ایستادند؛ بعد هم حوزه و روحانیت قم، بعد هم شهرهای مهم و مختلف کشور، موضع خودشان را مشخص کردند. معلوم شد که ملت ایران، بیدار است.(بیانات در جمع بسیجیان به مناسبت هفته بسیج 5/9/1376)
انتقام از مرجعیت
در اوایل بیماری مرحوم آیت الله العظمی اراکی، میخواستند (دشمن) چند مطلب را به مردم بگویند. یک مطلب این بود که وانمود کنند مرجعیت دیگر آن شأن و مکان همیشگی را ندارد. گذشت زمانی که یک مرجع تقلید از دنیا میرفت و ایران تکان میخورد؛ اکنون دیگر مرجع اینقدر اهمیت ندارد. این مطلب را در بیاناتشان در همین رادیوهای بیگانه، مکرر تکرار میکردند. در گوشه و کنار دنیا چند نفر از آخونده بیسواد یا فراری و بدنام و روسیاه را هم پیدا کرده اند و اسمشان را «آیت الله» گذاشته اند. میکروفونها را جلو دهن آنها میبرند، پولی هم در مشتشان میگذارند؛ آنها هم دهن باز میکنند و هرچه اینها میخواهند، میگویند. آنها کیستند؟ یا بیسوادانی از خدا فرار کرده و از اسلام گریخته و پشت کرده به ملت و فراری اند، یا آدمهایی بددل و خبیث! میخواهند از میان آنها چیزهایی را به خورد مردم بدهند. میپرسند: «آقا! مرجعیت مثل سابق در ایران اهمیت دارد؟» آنها هم میگویند: «نه آقا، مرجعیت دیگر تمام شده است و مردم به مرجعیت چندان اهمیت نمیدهند» و از این حرفها. میخواستند این مطلب را در ذهن مردم جا بیندازند. قصدشان این بود که موقعیت مرجعیت را که یک موقعیت عالی و الهی است و در اعماق جان مسلمین دارای تأثیر و نفوذ است، پایین بیاورند. چون از مرجعیت چوب و تودهنی خورده اند، خواستند از مرجعیت انتقام بگیرند، نه از یک مرجع خاص. این، یکی از مطالبی است که تبلیغات دشمن، طی چهل روز بیماری آن بزرگوار دنبال میکرد. مطلب دومی که میخواستند در ذهن مردم جا بیندازند، این بود که «در سطح کشور ایران، دیگر کسی نیست تا مقام مرجعیت را در دست گیرد؛ آن علمای بزرگ و آن ریشه های قوی دیگر تمام شدند؛ آیت الله العظمی اراکی آخریشان بود و تمام شد.» این مطلب را میخواستند جا بیندازند و در این باره مفصلا حرف زدند.(بیانات در دیدار عمومی به مناسبت روز ولادت با سعادت حضرت جواد (ع) و در آستانه میلاد با برکت حضرت علی(ع) 23/9/1373)
***
آن عالمی که شریف نباشد، حمیت و غیرت دفاع از کشور و ملت و آرمانها و ارزشهای ملی و دینی خود را نداشته باشد، آن عالمی که دشمن را بر خودی ترجیح بدهد و خود را در اختیار دشمن ملت قرار بدهد، از هر جاهلی بدتر است؛ همان دزدی است که با چرا غ به دزدی میرود و بیشتر صدمه میزند.(بیانات در دیدار با فرزندان ممتاز شاهد، گروهی از خانواده های معظم شهدا و جانبازان استانهای تهران و مازندران، مردم و مسئولان شهرهای نور و محمودآباد، و اساتید و دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس 13/6/1370)
مأیوس نمودن دشمن از نفوذ ذهنی در ملت از وظایف ائمه ی جمعه
در این نظام، مجموعه و صحنه ی عظیمی پر از مردم را تصور کنید اگر در وسط این تشکیلات، مرکز هدایت عمومی - یعنی دستگاه رهبری۔ را فرض کنیم، آن پایگاهها و مراکز نزدیک به ذهن و گوش و جسم مردم در سرتاسر کشور، نمازهای جمعه است. یعنی نمازهای جمعه در هرجایی از نقاط کشور، بهر و بخشی از کار دستگاه رهبری این کشور را انجام میدهند، مردم را توجیه میکنند، به استقامت در راه وادار مینمایند، از اشتباهات دور نگه میدارند، ذهن مردم را با معارف لازم آشنا میکنند دشمنان را نسبت به نفوذ در اذهان مردم مأیوس میکنند، از اینکه دشمن بتواند روی مردم اثر سوء بگذارد، مانع میشوند و مردم را به حرکت و تلاش در مجموعه ی کلی نظام وادار میکنند. وقتی نظام مردمی است، همه ی مردم باید حرکت کنند، تا نظام راه بیفتد؛ والا اگر عده ای از مردم حرکت نکردند، حرکت نظام، کند خواهد شد.(بیانات در دیدار ائمه ی جمعه ی سراسر کشور 7/3/1369)