فهرست کتاب


دشمن شناسی(شناخت دشمن و روش های مقابله با آن)

از منظر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) رهبر معظم انقلاب اسلامی)

غافل نشدن از کید و توطئه دشمن

در وضع کنونی نباید یک لحظه از کید و توطئه ی دشمن و طرق گوناگون آن غافل باشیم. فکر نکنیم که چون مساله ی رهبری حل شد، قانون اساسی شکل مطلوب خودش را پیدا کرد و مردم حضور قوی خودشان را در صحنه نشان دادند، پس همه ی قضایا تمام شد، و بنابراین از دقت وسواس آمیز و مراقبتهایی که باید بکنیم، خدای نکرده غافل بشویم و منصرف بمانیم؛ نه، من در مسئولیت خودم، مسئولان گوناگون کشوری و عامه ی مردم در کار خودشان، و بخصوص شما آقایان محترم در مسئولیت و وظیفه ی خطیری که بر دوشتان گذاشته شده و بسیار مهم و تعیین کننده است، نباید غافل شویم، که دشمن از طرق مختلف ممکن است وارد شود و ضربه بزند.(بیانات در مراسم بیعت ائمه جمعه ی سراسر کشور به اتفاق رئیس مجلس خبرگان 12/4/1368)
***
ما در طول این سالها تجربه های زیادی کسب کرده ایم. حقیقتا به این کلام امیر المؤمنین علیه السلام رسیده ام که: «و من نام لم ینم عنه».(47) اگر غفلت کردیم، در همان لحظه ی غفلت، ضربه را خواهیم خورد. دشمن از ضربه زدن و هجمه کردن و توطئه کردن علیه این بساط دینی و اسلامی، هیچ وقت منصرف نخواهد شد؛ منتها آن وقتی که ما قاعده ی کار را محکم کرده باشیم، دشمن مایوس خواهد شد. اگرچه در حال یأس هم بتواند، ضربه میزند، منتها وقتی امید دشمن از او گرفته شد، طبعا تلاش و حرک او هم کم خواهد شد.(بیانات در مراسم بیعت ائمه جمعه ی سراسر کشور به اتفاق رئیس مجلس خبرگان 12/4/1368)
بدانید که اگر اندکی غفلت کنیم، دشمن علیه مقدسات ما شروع به حمله و اقدام خواهد کرد. این، یک نمونه است و نمونه های از این قبیل هم فراوان است. تکلیف ما زیاد است.(بیانات در مراسم بیعت ائمه جمعه و روحانیون و مبلغین، درآستانه ی ماه مبارک رمضان 25/11/1371)
***
حالا بعضیها حساسند روی کلمه ی دشمن، که چرا شما میگویید دشمن؛ چرا هی تکرار میکنید دشمن. خوب، تکرار هم میکنیم و باز بعضی اینجوری دچار غفلت میشوند، نمیفهمند که دشمن دارد با آنها چه کار میکند؛ این همه هم میگوییم و نمیشود! اگر نمیگفتیم، چه میشد! شما ببینید از اول تا آخر قرآن، خدای متعال چقدر اسم شیطان و شیطان صفتها و ابلیس را آورده؛ چقدر اسم فرعون و نمرود و قارون و دشمنان پیغمبر در زمان بعثت آمده و چقدر اینها در قرآن تکرار شده. داستان ابلیس و شیطان در قرآن تکرار شده. میشد یک بار خدای متعال بگوید، برای اطلاع کافی بود. این برای این است که هیچ وقت نباید از کید دشمن غافل بود. امیر المؤمنین فرمود: «و من نام لم ینم عنه»؛ اگر شما توی سنگر خوابتان برد، لازمه اش این نیست که دشمن شما هم که روبه رو نشسته، او هم توی سنگرش خوابش برده باشد؛ نه، ممکن است شما خوابت برده باشد، او بیدار باشد؛ آن وقت پدرتان در آمده است. نباید غفلت کرد. و میبینید که غفلت میشود.(بیانات در دیدار وزیر علوم و استادان دانشگاه تهران 13/11/1388)

هیجانات کشور باعث سوءاستفاده ی دشمنان

وقتی هیجانات کور، پا وسط بگذارند، دشمن فورا استفاده خواهد کرد. بارها گفته ام، باز هم تکرار میکنم؛ من معتقدم که جوان مملکت بایستی در همه ی میدانها حضور و آمادگی داشته باشد؛ منتها با انضباط. اینگونه حرکاتی که ملاحظه شد کسانی به دانشگاه حمله کنند، ناشی از بی انضباطی است؛ با هر نامی انجام گیرد، غلط و محکوم است. اگر با نام دفاع از دین هم انجام گیرد، غلط است؛ اگر با نام دفاع از ولایت هم انجام گیرد، غلط است. مگر من بارها نگفته ام در اجتماعات کسانی که مخالفند، هیچکس نباید رفتار خشونت آمیز داشته باشد؛ چون این، دشمن را خوشحال میکند. بارها ما این حرف را گفتیم، چرا گوش نکردند؟ چرا گوش نمیکنند؟! حتی اگر یک حرفی که خون شما را به جوش می آورد به زبان آورند. مثلا فرض کنید اهانت به رهبری کردند. باز هم باید صبر و سکوت کنید. اگر عکس مرا هم آتش زدند یا پاره کردند، باید سکوت کنید. نیرویتان را برای آن روزی که کشور به آن نیازمند است، برای آن روزی که نیروی جوان و مؤمن و حزب اللهی باید در مقابله ی با دشمن بایستد، حفظ کنید، والا حالا فرض کنیم یک جوان، یا یک دانشجوی فریب خورده ای هم حرفی زد و کاری کرد؛ چه اشکالی دارد؟ من از او صرف نظر میکنم.(بیانات در دیدار دانشجویان و به همراه اقشار مختلف مردم 21/4/1378)

فراهم کردن وسایل مصون سازی در برابر دشمن

باید وسایل مصون سازی را فراهم کنید. جوانان را مصون کنید، ذهنها را مصون کنید، دلها را مصون کنید که اگر علی رغم شما، روزی دشمن توانست نفوذ کند، شما قبلا مصونیت ایجاد کرده باشید. راهش این است؛ اینگونه باید با هجوم دشمن برخورد کرد. ما با این روحیه ی مقاومت و با این روحیه ی ایستادگی، توانسته ایم قدرتی مثل استکبار جهانی و مثل آمریکا را، بیست سال پشت در نگه داریم و باز هم میتوانیم! ملت ایران قوی است و این استقامت، استقامت ایمانی است. این استقامت، از دین، از اسلام و از ایمان سرچشمه میگیرد و هر جا که باشد، موجب ناکامی دشمن خواهد شد. این را ما باید حفظ و تقویت کنیم. ما باید دین را تقویت کنیم؛ ایمان جوانان را تقویت کنیم؛ اجتناب از فساد را تقویت کنیم. این کار، کار درستی است؛ این راه، راه صحیحی است و شما ناشران عزیز، در قبال این چیزها مسئولیت دارید. البته شما جمع معدودی از ناشران کشور هستید که اینجا جمع شده اید و خوشبختانه ما امروز شما را زیارت کردیم. بیشتر شما، یا همه ی شما هم کسانی هستید که علی القاعده، این حرفها را قبول دارید. حالا ممکن است بعضی هم قبول نداشته باشند؛ بالاخره این هم نظری است.(بیانات پس از بازدید از نمایشگاه کتاب در حسینیه امام خمینی (ره) 28/2/1378)
***
متأسفانه این دستگاههای تبلیغاتی و مخرب و معاند با جمهوری اسلامی و با ملت ایران، دنباله هایی هم در داخل کشورمان دارند که مال امروز هم نیست، از دوران دفاع مقدس هم چنین چیزهایی بود. آنها هم به هوش بیایند و بدانند که پشتیبانی این گرگهای درنده به دردشان نمیخورد. اینها به فکر خودشان هستند، به فکر منافع خودشان هستند. از آدمها تا آنجایی که منافع آنها تأمین بشود، استفاده میکنند؛ همچنانی که از محمدرضا و صدام استفاده کردند. آن وقتی هم که لازم نبود، مثل یک دستمال کثیف شده ای مچاله میکنند و پرتابشان میکنند کنار؛ همچنانی که از محمدرضا شاه در دوران نکبتش حمایت نکردند، از صدام در دوران رسوایی و نکبتش حمایت نکردند. کسی به آنها دل نبندد.(بیانات در سالروز ولادت حضرت امیر المومنین (ع) 15/4/1388)