مرعوب ساختن ملتها از ابزارهای دشمن
بزرگترین خطا و زیان و خطر برای یک کشور در چنین شرایطی این است که دشمن احساس کند که توانسته است او را مرعوب کند. اصلا یکی از ابزار ابرقدرتها مرعوب کردن است. گاهی اوقات هیبت ابرقدرتی در مقابل ضعفا تأثیرش از سلاح بیشتر است. بعضی کسان از ترس ابرقدرت همان بلایی را سر خودشان می آورند که آن ابرقدرت ممکن است سر آنها دربیاورد. مرعوب نشوید! بعضی کسان در گفتگوهای گوناگونی که این روزها وجود دارد، طوری حرف میزنند، به گونه ای عمل میکنند که آن انضباط لازمی را که در این شرایط، کشور به آن احتیاج دارد، بر هم میزنند. به نظر ما برخی از روی کج سلیقگی است و برخی نیز نتیجه ی همین مرعوب شدن است.(بیانات در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام جمهوری اسلامی 27/12/1380)
شعارهای انحرافی در میان مردم
نظام اسلامی، بینات و واضحات و امر و نهی ای دارد. نظام اسلامی، نظام عدالت است؛ هر بی عدالتی ای محکوم است. نظام اسلامی، نظام قسط است، هر تبعیضی محکوم است. نظام اسلامی، نظام استقلال ملی است؛ هر نوع وابستگی ای محکوم است. نظام اسلامی، نظام أخوت و برادری و پیوندهای قلبی آحاد ملت است؛ هر نوع تفرقه افکنی محکوم است. نظام اسلامی، نظامی است که مسئولان، خدمتگزار مردم و برای مردمند؛ هر نوع جدایی بین مسئولان و مردم محکوم است. اینطور نیست که بشود در این نظام کسانی بیایند که بر طبق میل دشمنان این ملت و بر خلاف جهت کلی این نظام و این مردم و حرکت مردم در جهت اسلام، تلاش کنند و نظام اسلامی هم بیکار و ساکت و بی تفاوت بماند. مگر چنین چیزی ممکن است؟! همه ی آحادی که اهل فکر و اهل تأمل در مسائلند، باید بر روی این مسأله فکر خود را متمرکز کنند. امروز این کشور با این امکانات وسیع، با این جمعیت جوان، با این آفاق روشن آینده، با این پیشرفتهایی که بحمدالله در زمینه های مختلف در این بیست سال به وجود آمده است، با زمینه های مضاعفی هم که برای پیشرفت وجود دارد، مصلحتش در این است که حکیمانه و خردمندانه و شجاعانه، راه اسلام را- که دنیا و آخرت او را تأمین میکند- پی بگیرد و دنبال کند. دشمن، فریب و تبلیغات اغواگر خود را هم قطع نمیکند؛ نباید تسلیم تبلیغات اغواگر دشمن شد. آن کسانی که سعی میکنند با شعارهای انحرافی در میان مردم، ذهن مردم را از است عمومی اسلامی و ایمانی آنها جدا کنند، به نفع دشمن کار انجام میدهند؛ چه بفهمند، چه نفهمند؛ چه بدانند، چه ندانند.(بیانات در مراسم دیدار گروه کثیری از سپاهیان و بسیجیان در مشهد 10/6/1378)
***
دشمن روشهای تبلیغاتی بسیار فعالی دارد. امروز تقریبا همه ی رسانه های تبلیغاتی مهم در دنیا در انحصار دستگاههای زرسالار قدرتمندی است که بر بسیاری از حکومتها تسلط دارند. بسیاری از آنها صهیونیست و از همپیمانهای صهیونیستهایند. اینها بی حساب و بی هدف تبلیغ نمیکنند، کسی را مورد تهاجم قرار نمیدهند یا کسی را بالا نمیشکند. یا طمع دارند، یا هدفی دارند؛ بنابراین باید مراقب بود.(بیانات در خطبه های نماز جمعه تهران 26/12/1379)
تهاجم فرهنگی دشمن در برابر اسلام
از صد سال قبل هم تهاجم فرهنگی علیه اسلام بود؛ اما وقتی انسان با یک دشمن خواب آلوده روبه روست، آرایش نظامیش یک نوع است؛ وقتی با یک دشمن بیدار روبه روست، آرایش نظامی نوع دیگر میشود. آن روز عالم اسلام، خواب آلوده، بلکه تخدیر شده و مست بود؛ اصلا گاهی دشمن به او ضربه ای میزد، یک سوزن در رگش فرو میکرد و چیزی تزریق میکرد؛ تمام میشد میرفت؛ اما الان اسلام بیدار است؛ دشمن دنیای غرب، امروز بیدار است؛ مثل قهرمانی در میدان است؛ یک خاطره ی تمام نشدنی از شخصیتی مثل امام را با خودش دارد؛ این همه ذخیره ی انقلابی دارد؛ این همه جوان خوب دارد؛ اینها شوخی نیست. امروز دشمن در مقابل وضع کنونی ما، آن ژست و آرایش نظامی صد سال یا پنجاه سال پیش را به خود نمیگیرد. ما باید آرایش جدید دشمن را بشناسیم؛ اگر نشناختیم و خوابیدیم، از بین رفته ایم؛ همان «من نام لم ینم عنه» است. «ان اخا الحرب الأرق و من نام لم ینم عنه»(33) باید بیدار باشد؛ و اگر تو خوابیدی، لازمه اش این نیست که حتما دشمن تو در سنگر مقابل خوابیده باشد؛ او ممکن است بیدار باشد. هدف از این تبلیغات چه بود؟ هدف از تبلیغات، روحانیت نبود - روحانیت که خصوصیتی نداشت - هدف از این تبلیغات، دین بود. اگر ما بیاییم حیثیت روحانیت و فقاهت و رتبه ی علمی فقاهت و تأثیر آن را در حرکت کلی یک کشور منکر بشویم، یا زیر سؤال ببریم یا دچار خدشه بکنیم، در حقیقت به گرایش دینی طبقه ی کارآمد و عظیمی لطمه زده ایم و این همان کاری است که آنها میخواهند، و آبی است به آسیاب دشمن ریختن؛ لذا باید در محیط دانشگاه، به این نکته خیلی توجه شود.( دیدار با اعضای ستاد پیگیری قطعنامه 598 شورای امنیت سازمان ملل متحد 30/9/1370)