سوءاستفادهی دشمن از غفلت و تنبلیها
یک عده ای غفلت میکنند، نمیفهمند که ما این همه حرکت کرده ایم پیش آمده ایم؛ نمیفهمند که ما هنوز راه طولانی ای در پیش داریم؛ نمیفهمند که ما دشمن داریم، دشمن از تنبلی ما، از غفلت ما، از اختلاف ما، سوء استفاده میکند. مخاطب بیشتر این حرف شخصیتهای مطرح جامعه سیاسی و فرهنگی و غیره هستند که باید مراقب حرف زدنهای خودشان، مراقب نوشتنهای خودشان، مراقب موضعگیریهای خودشان باشند. اتحاد و اتفاقی که رمز همه ی پیشرفتها و پیروزیهاست، امروز بیشتر از همه برای این کشور لازم است. مسئولین کشور هم واقعا دارند زحمت میکشند، حقیقتا دارند زحمت میکشند. دولت، مسئولین، مدیران بخشهای مختلف، تلاش میکنند. اگر کسی ایراد و انتقادی هم دارد، نباید آن را جوری مطرح کند که این مدیری که در تلاش هست برای اینکه کار را بهتر انجام دهد، او را تضعیف کند. اختلافات غالبا از هوسهای نفسانی برمیخیزد. اگر کسی بگوید این عمل من که اختلاف انگیز بود، تفرقه انگیز بود، برای خداست، این را باور نکنید. تفرقه ی بین مؤمنین کار خدایی نیست، برای هدف خدایی انجام نمیگیرد؛ کار شیطانی است؛ کار شیطانی است. ایجاد بغضاء و کینه بین مؤمنین، فضای اختلاف را به وجود آوردن، این کار شیطان است، کار خدایی نیست. کار خدایی همدلی است. یک نفر یک کاری دارد، مسئولیتی را بر عهده گرفته، دیگران باید کمک کنند تا کار را خوب انجام دهد. اگر ضعفی داشت، به او تذکر دهند؛ اما نگذارند او تضعیف شود. این کسی که این علم را بر دوش کشیده، بلند کرده، همه باید کمکش کنند؛ یکی عرقش را پاک میکند، یکی بادش میزند. اگر دیدند که در نگه داشتن علم دارد اشتباه میکند، راهش این نیست که یک مشتی هم به پشتش بزنند، خود او و علم را سرنگون کنند. راهش این است که کمکش کنند این اشکال برطرف شود؛ این نکته را باید همه توجه کنند، بخصوص کسانی که در عرصه ی سیاست و در عرصه ی رسانه و در عرصه ی رسانه و در عرصه های گوناگون نقش و حضوری دارند.(بیانات در دیدار جمعی از مداحان و ستایشگران اهل بیت (علیهم السلام) 4/4/1387)
* * *
باید روز به روز هشیارتر شویم. البته دشمن با همه ی توش و توان خود به میدان آمد، کاری از پیش نبرد، بعد از این هم به فضل الهى و به اذن الهی، دشمن کاری نخواهد کرد و نخواهد توانست بکند؛ اما این در صورتی است که ما هوشیار باشیم؛ ما بیدار باشیم. اگر دچار غفلت شدیم، اگر سرگرم مسائل کوچک شدیم، اگر در کنار مسائل روزمره ی خود از مسأله ی اصلی که حفظ کیان این ملت و حفظ کیان این نظام مقدس است، غافل شدیم، دشمن ممكن است ضربه بزند. امیرالمؤمنین در نهج البلاغه فرمود: «و من نام لم ینم عنه»؛(32) اگر شما در سنگر خوابت ببرد، معناش این نیست که دشمن تو هم در سنگر خوابش برده. ممکن است او بیدار باشد و از خواب و غفلت تو استفاده کند.(بیانات در دیدار سران و معتمدان عشایر کردستان 24/2/1388)
مأیوس کردن مردم با شواهد دروغین
تبلیغاتچیهای دنیا و امروز بیشتر از گذشته سعی میکنند ملت ایران را، که میرود تا به قله برسد، مأیوس کنند. میگویند: «آقا، وضع اقتصاد خراب است! آقا، دنیا نمیگذارد! آقا، آمریکا نمیگذارد! آقا، مردم ناراحتند!» دائم در گوش مردم این چیزها را میخوانند؛ آن هم با روشهای تبلیغاتی بسیار زیرکانه. بنده حرفهای اینها را گوش میدهم. حرفهایشان را گاهی مستقیما گوش میدهم و بسیاری اوقات هم مینویسند یا ضبط میکنند و برایم می آورند. من میبینم اینها چه میگویند. میبینم که نشسته اند و کلماتی را انتخاب کرده اند که مردم این حرف را باور کنند! یک دروغ مسلم را میخواهند مردم باور کنند. متأسفانه بعضی در داخل، هر چه حرف میزنند برای مأیوس کردن مردم است. یا سکوت میکنند، یا اگر یک کلمه حرف هم زدند، برای این است که مردم را مأیوس کنند!
چرا مردم را مأیوس میکنید؟! چرا به این ملت قدرتمند و شجاع که میتواند راههای دشوار را برود و دشوارترین بخش راه را هم تاکنون رفته است میگویید: «نمیتوانید به حکومت و جامعه و نظام عادلانه اسلامی برسید»؟! چرا؟! همه ی راهها را دشمن رفت، بلکه بتواند شما ملت را شکست دهد؛ و نتوانست. همه ی راهها را رفتند: راه جنگ نظامی، راه محاصره ی اقتصادی، راه تبلیغات، راه فحاشی، راه تهمت زدن به مسئولین. چقدر تهمتها زدند بعد از این هم، البته خواهند زد کسی باور نکرد. حرفهایی میزنند با شواهد دروغین، و مطلبی را ادعا میکنند تا مردم را مأیوس کنند.(بیانات در دیدار عمومی به مناسبت «روز میلاد حضرت علی علیه السلام» 6/10/1372)
سرمایه گذاری دشمن در ایجاد یأس
همه ی ما تصمیم بگیریم که دشمن را مأیوس سازیم. دشمن روی این نکته به شدت سرمایه گذاری تبلیغاتی میکند و سعی میکند به نحوی دلهای مردم را - که در بهشتی از صفا آرمیده اند - مشوش و آشفته کند. همه ی دستگاههای مسئول باید تلاش کنند و نگذارند آن سه نقطه ی امید دشمن، تأثیر سوء خودش را بگذارد. شما نمایندگان محترم میتوانید نقش عمده ای در خنثی کردن اهداف آنها در مجلس شورای اسلامی داشته باشید.(بیانات در مراسم بیعت رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی 24/3/1368)
***
یکی از ترفندهای تبلیغاتی دشمن این است که به نحوی ذهنها را نسبت به آینده دچار تردید بکند. متأسفانه، بعضی از افراد ساده دل که شاید آدمهای مغرضی هم دنبال قضایا باشند. وقتی میبینند کشور به سمت سازندگی و آبادی پیش میرود، به جای کمک و همکاری و تسهیل امور و روشن کردن افق دید مردم، بر همه چیز هاله ای از ابهام و شک میگسترانند؛ به گمان اینکه مردم را دچار تردید کنند. تلاش مدیریت قوی باید با پیشرفتها همراه باشد. چرا ما در پیشرفتهای یک ملت شک کنیم؟ کسانی که حرفی میزنند و اظهارنظری میکنند، مواظب باشند مبادا بر طبق خواست دشمن و استکبار حرف بزنند. دشمن، همین را میخواهد و مایل است که مردم در تلاش و سازندگی خودشان، دچار شک و تردید بشوند.(بیانات در دیدار با ائمه جمعه، روحانیون، مسئولان و اقشار مختلف مردم شهرهای کبودرآهنگ و بهار همدان، هشتپر طوالش، سبزوار و مرند و فرهنگیان و دانش آموزان گلپایگان 1/9/1368)