لزوم دقّت مسلمانان در شناسایی دوست و دشمن
ما میگوییم: ای مسلمانان عالم! در هر جای دنیا که هستید، اگر با هم دشمنی نکنید، علیه هم مبارزه و جنگ نکنید و دشمنان و دوستانتان را بشناسید، وضع زندگی شما با آنچه که امروز است، تفاوت خواهد کرد. امروز، دچار تشتّت و ضعف و عقب ماندگی هستید. کشورهای اسلامی ـ غالباً یا عموماً ـ فقیر و وابسته و اسیرند. دشمنان اسلام میخواهند اسلام را از میان کشورهای اسلامی به زور بیرون برانند. قلب آحاد مردم مسلمان، با اسلام و خداست. آنها به اسلام علاقه مندند. سیاستها و قدرتهای بزرگ جهانی سعی میکنند به وسیله ی دولتهای دست نشانده، مردم را از اسلام دور نمایند. اگر شما با هم باشید و با هم دعوا نکنید و نیروی خود را ـ که عنصر عظیمی است و برای بهتر کردن دین و دنیاتان، میشود از آن استفاده کنید ـ علیه یکدیگر مصرف نکنید، اهداف پلید دشمن محقّق نخواهد شد. (بیانات در دیدار با جمع کثیری از اقشار مختلف مردم، روحانیون و معاونان دفاتر عقیدتی، سیاسی نیروهای زمینی ارتش و جمعی از شیعیان استان سر حدّ پاکستان 19/7/1368)
لزوم درک و شناسایی دشمن
من میخواهم به شما عزیزانم و به شما فرزندان و برادران بسیجی خودم، این نکته را عرض کنم این را سررشته ی یک تحلیل طولانی و همیشگی قرار دهید تا دشمن را بشناسید و بفهمید دشمن، امروز چه کار میکند. وقتی در یک نظام، مسئولینی عدّه ای که یک کشور بزرگ مثل ایران را اداره میکنند متّکی به آحاد مردم هستند؛ به این نیروهای زنده و پرنشاط؛ به این جوانانی که خطر را در مقابل هدفهای خودشان به هیچ می انگارند؛ به این دلهای سرشار از شور و شوق و عشق به هدف والا؛ همینهایی که جنگ هشت ساله را اداره کردند؛ همینهایی که امروز اگر ما در مقابل استکبار جهانی با قدرت می ایستیم، بخاطر این است که به ایستادگی این نیروی عظیم در داخل کشور اعتماد و اطمینان داریم؛ وقتی که بین این نیروی عظیم با مرکزیّت کشور، با مسئولین کشور، با دستگاه اداره کننده ی کشور، با رهبر، با دولت، پیوند و ارتباط مستحکم باشد، اداره کنندگان چنان قدرت روحی پیدا میکنند که در مقابل فشارها و تحمیلات جهانی بگویند «نه»؛ تا استکبار نتواند بر آنها چیزی را تحمیل کند. کما اینکه امروز آمریکاییها و بقیه ی قدرتهای ظالم و غاصب، بر خیلی از دولتها تحمیل میکنند. هم آنها قدرت پیدا میکنند، هم مردم در راه مصالح کشور به کار میرود. اراده های مردم، مشتهای گره کرده ی مردم، در راه استقلال و آباد شدن کشور و در راه آزاد زیستن و عزت ملّت به کار می افتد. و کدام عزّت برای یک ملّت از این بالاتر، که هیچ قدرتی نتواند آن را ابزار دست و وسیله برای رسیدن به خواستهای خودش قرار دهد؟! این، برای یک ملّت، از هر عزّتی بالاتر است. (بیانات در اجتماع بزرگ فرماندهان «نیروی مقاومت بسیج» سراسر کشور در دوّمین روز از «هفته ی بسیج» 30/8/1372)
***
شما ببینید نقطه ی قوّتتان چیست و روی آن تکیه کنید؛ چنانکه در میدان جنگ همین کار را میکنید. یعنی نقطه ضعف طرف را می یابید، رخنه گاه را در صفوف طرف مقابل پیدا میکنید و حمله را بر نقاط ضعف طرف متمرکز مینمایید؛ و اگر بتوانید نقاط قوّت طرف را از بین ببرید، به این کار میپردازید. فرض بفرمایید اگر دشمن هواپیماهای بسیار تیزپروازی دارد، برای زمینگیر کردن او در منطقه، ضدّ هوایی تان را تقویت میکنید. یا اگر زرهی بسیار مسلّطی دارد، شما ضدّ زرهی تان را مجهز میکنید تا او زمینگیر شود. در مبارزات نظامی، این قاعده ی کلّی است و همه ی ارتشهای جهان، در نبردها چنین کاری میکنند. در دنیای سیاست نیز همینطور است. استکبار به کشور ما نگاه کرده و دیده است که ملّت ایران نقاط قوت و نقاط ضعفی دارد. بنابراین میخواهد ضمن حداکثر استفاده از نقاط ضعف، تا آنجا که میتواند نقاط قوّت را از بین ببرد و مانع استفاده ی این ملّت از نقاط قوّت خود شود. (بیانات در دیدار ارتشیان، به مناسبت «روز ارتش» 24/1/1373)
***
فرض کنید شما در کلاس آموزش تاکتیک، شرکت کرده اید. در آنجا مثلاً جبهه ی دشمن فرضی را مشخّص میکنید، جبهه ی خودی فرضی را هم مشخّص میکنید. بعد متوجّه تاکتیک غلط جبهه ی خودی میشوید و میبینید که طرّاح نقشه ی خودی، فلان اشتباه را کرده است. شما دیگر در وقتی که میخواهید تاکتیک طرّاحی کنید، نباید مرتکب آن اشتباه شوید. یا مثلاً تاکتیک درست بوده؛ امّا فرمانده یا بیسیمچی با توپچی یا قاصد و یا سرباز ساده، در جبهه ی خودی، فلان اشتباه را کرده اند. میفهمید که شما نباید آن اشتباه را تکرار کنید. تاریخ، اینگونه است. (بیانات در جمع فرماندهان لشکر 27 محمّد رسول الله (ص) 20/3/1375)
لزوم شناخت روش و صفوف دشمن
دشمن را بشناسید، ادامه ی صفوف دشمن را در داخل کشور بشناسید، روشهای دشمنی را بشناسید، تبدیل شده و ترجمه شده ی آن روشها در داخل کشور را هم بشناسید. در داخل دانشگاه، در داخل دبیرستان، در متن جامعه، در فعّالیّتهای کشور، در مطبوعات و در تبلیغات، ادامه ی حضور استکبار را بشناسید. استکبار میخواهد در این کشور و در میان این ملّت، ایمان عمیق نباشد، سرگرمی به شهوات باشد، «معروف» اسلامی نباشد و آنچه از نظر اسلام «منکر» است، رایج باشد. استکبار میخواهد در داخل کشور، تنبلی و بیکاری باشد، سازندگی و ابتکار و اصلاح امور اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی مردم نباشد. استکبار میخواهد پیشرفت علم و دانش در کشور نباشد، تحقیقات نباشد، کلاس درس نباشد. (بیانات به مناسبت روز مبارزه با استکبار جهانی 9/8/1375)
***
مقاصد بسیار خطرناکی برای ملّت ایران دارند. آنها دنبال کارهای خودشان هستند؛ امّا ما باید کار دشمن را بشناسیم. ولو هیچ اقدامی هم در مقابل دشمن نخواهیم بکنیم، باید بدانیم دشمن چه کار میکند. ما نباید اجازه بدهیم که دشمن نسبت به کشور ایران و ملّت و مسئولان آن، هر کاری که میخواهد، در زمینه ی تبلیغات بکند و ما همینطور سکوت کنیم! اینکه نمیشود. لازم است اهداف و مقاصد دشمن شناخته شود. (بیانات در خطبه های نماز جمعه تهران 26/10/1376)
***
دشمن را هوشیارانه بشناسید. دشمن را در هر لباسی بشناسید. دشمن را در زیر قالب هرگونه کلماتی بشناسید و با دشمن، با نفس رحمانی مواجه شوید. با دشمن به وسیله ی نام و یاد خدا مقابله کنید که نام خدا و یاد خدا و اتّكال به پروردگار، دشمنانی را که جهت شیطانی دارند، دچار هزیمت خواهد کرد. (بیانات در دیدار با مسئولان و کارگزاران نظام به مناسبت عید سعید غدیر 27/1/1377)