شادى در روز قیامت
«قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ(علیه السلام) مَنْ سَرَّ امْرَأً مُؤْمِناً سَرَّهُ اللَّهُ یَوْمَ الْقِیَامَةِ وَ قِیلَ لَهُ تَمَنَّ عَلَى رَبِّكَ مَا أَحْبَبْتَ- فَقَدْ كُنْتَ تُحِبُّ أَنْ تَسُرَّ أَوْلِیَاءَهُ فِی دَارِ الدُّنْیَا- فَیُعْطَى مَا تَمَنَّى وَ یَزِیدُهُ اللَّهُ مِنْ عِنْدِهِ- مَا لَمْ یَخْطُرْ عَلَى قَلْبِهِ مِنْ نَعِیمِ الْجَنَّةِ؛(2115) امام ششم(علیه السلام) فرمود: هر كه شاد كند مؤمنى را خدایش روز قیامت شاد كند و به او گفته شود از پروردگارت آرزو كن هر چه خواهى كه تو دوست داشتى در دنیا اولیاء او را شاد كنى، و هر چه آرزو كند به او داده شود و خدا از پیش خود برایش فزاید آنچه بر دلش در نیاید از نعمت بهشت.»
اهمیّت كمك به فقیر در نظر كاشف الغطا
مرحوم كاشف الغطا یكى از بزرگترین عالمان شیعه است كه همواره در كنار دفاع از دین با علم، مانند عالمان و فقیهان دیگر در دوران پر از آشوب زمان خود، پناهگاه مردم بود و از مال و آبروى خود در رفع مشكلات مستمندان و درماندگان مایه مى گذاشت. داستان زیر یكى از دهها نمونه اى است كه در زندگى این بزرگوار اتفاق افتاده است كه نشانگر نهایت توجه این بزرگوار به مردم و نیازمندان است، اینك به اصل ماجراى مورد نظر توجه كنید:
ایشان مهاجرتى به شهر اصفهان داشت، چرا كه در آن زمان حوزه علمیه اصفهان رونق زیادى داشت، وى پس از آن كه مى خواست از اصفهان كوچ كند بیرون منزل سوار بر مركب ایستاده بود كه فقیرى آمد و درخواست كمك كرد، فرمود: الان عازم مسافرتم كاش زودتر مى آمدى، عرض كرد: محتاجم، و اگر نیاز نداشتم مراجعه نمى كردم. فرمود: هم اكنون نزد امین الدوله حاكم اصفهان مى روى و مى گویى شیخ جعفر گفت صد تومان به من بده. عرض كرد: اگر نداد چه؟ فرمود: همین جا مى مانم تا برگردى.
سائل با سرعت رفت و ماجرا را گفت، امین الدوله به ملازمانش گفت: هر چه زودتر صد تومان به او بدهید، مأموران كیسه اى آوردند خواستن بشمارند كه دستور داد همه را بدهید.
وى پول را گرفت و به سرعت بازگشت. دید شیخ جعفر هنوز ایستاده، كیسه را به او داد و ایشان صد تومان به او داد و بقیه را میان فقیران تقسیم نمود.(2116)