فهرست کتاب


تفسیر نور جلد 7

حاج شیخ محسن قرائتی‏

سوره طه آیه 62

(62) فَتَنَزَعُواْ أَمْرَهُم بَیْنَهُمْ وَأَسَرُّواْ النَّجْوَی
پس آنان در کارشان به کشمکش پرداختند و نجوی (و نتیجه نزاع خود) را مخفی کردند.
پیام ها:
1- معجزه را سحر دانستن، افتراء بر خداوند است. (لا تفتروا علی الله)
2- قبل از انجام معجزه، هشدار و تبلیغ مردم ضروری است، موسی علیه السلام در میان انبوه مردم گفت: (لا تفتروا علی الله)
3- افترا زننده بر خداوند، هم در دنیا ناکام می ماند و هم در آخرت به کیفر و عذاب می رسد. (فیسحتکم بعذاب و قد خاب من افتری)
4- با دروغ و افترا هرگز به نتیجه نخواهیم رسید. (و قد خاب من افتری)
5 - کسی که در برابر حقّ بایستد، هلاک می شود.**نهج البلاغه، ص 58. ***(و قد خاب من افتری)
6- شما امر به معروف و نهی از منکر کنید، اگر در افراد اثر نکند لااقل در دیگران شک و تردید به وجود می آورد. (لا تفتروا... فتنازعوا امرهم...)
7- دشمنان اختلافات خود را پنهان می کنند. (فتنازعوا امرهم واسرّوا النجوی)

سوره طه آیه 63

(63) قَالُواْ إِنْ هَذَانِ لَسَحِرَنِ یُرِیدَانِ أَن یُخْرِجَاکُم مِّنْ أَرْضِکُمْ بِسِحْرِهِمَا وَیَذْهَبَا بِطَرِیقَتِکُمُ الْمُثْلَی
(فرعونیان) گفتند: همانا این دو (موسی و هارون) قطعاً جادوگرند (که) می خواهند با سحرشان شما را از سرزمینتان بیرون کنند و آیین برتر شما را براندازند.

سوره طه آیه 64

(64) فَأَجْمِعُواْ کَیْدَکُمْ ثُمَّ ائْتُواْ صَفّاً وَقَدْ أَفْلَحَ الْیَوْمَ مَنِ اسْتَعْلَی
پس (اینک تمام نقشه و) کید خود را گرد آورید، سپس در یک صف (و بطور منظم) حاضر شوید. و به تحقیق امروز پیروزی از آن کسی است که برتری یابد (و سحر او غالب شود).
نکته ها:
مسئولان و حاکمان، نقش مهمی در اعتقادات مردم دارند. همان گونه که فرعون در آیه 57 به موسی گفت: تو با سحر، ما را از سرزمینمان خارج می کنی، در این آیه طرفداران او نیز همان حرف را می زنند.
در منطق مردانِ خدا، پیروزی از آنِ پرهیزکاران است، (قدافلح من تزکّی)**اعلی، 14.*** و شعار ابرقدرت ها، برتری طلبی و سلطه جویی است، (قد افلح الیوم من استعلی) می باشد می باشد.
پیام ها:
1- طاغوت ها برای تحریک مردم علیه مردان خدا، آنها را عناصری متجاوز و مخالف آیین ملی قلمداد می کنند. (یخرجاکم من ارضکم... یذهبا بطریقتکم المثلی)
2- مالکیّت، یک خواسته طبیعی است و انسان ها با مخالف آن مبارزه می کنند. (یخرجاکم من ارضکم) (وطن دوستی، امری فطری وخواسته همه مردم است)
3- وحدت، رمز پیروزی واختلاف رمز سقوط است. (اجمعوا کیدکم) طرفداران فرعون همه یاران خودرا به همفکری وبهره گیری از تمام حیله ها فراخواندند.
4- نظم، یکی از عوامل هیبت در مقابل دشمنان است. (صفّا)
5 - دشمنان برای سرکوب حقّ، هم هدف خود را یکی می کنند و هم قالب حرکتشان را هماهنگ می سازند. (اجمعوا... صفّاً)