فهرست کتاب


راهبردها در کلام و پیام حضرت آیة الله العظمی خامنه ای

مرکز غدیر‏‏‏

در زمینه های کار اقتصادی عمده ی تلاش را باید روی تولید برد، اساس مساله، تولید است

تاریخ: 5/6/1382
در زمینه های کار اقتصادی عمده ی تلاش را باید روی تولید برد، اساس مساله، تولید است. ببینید در کدام نقطه از مجموعه ی مقررات کشور مزاحم با تولید وجود دارد، آن را علاج کنید. البته این کار نگاه کلان و دید وسیع اقتصادی لازم دارد که مجموع بخش ها - وزارت اقتصاد و دارایی، بانک مرکزی، وزارتخانه های صنایع، کشاورزی، بازرگانی و... - که شریک در امر ترکیب و ساماندهی اقتصادی کشور هستند، با همدیگر روی این مساله فکر کنند و ببینند کجا گیرهایی وجود دارد که مانع تولید - چه تولید صنعتی و چه تولید کشاورزی، علمی و آنچه مربوط به وزارت علوم و آموزش و پرورش و کارهای تحقیقاتی و پژوهش ها می شود - است. امروز حقیقتا زمینه ی تولید در کشور وجود دارد و ما مدیران، متخصصان، فن آوران خوب و استعدادهای درخشان و بالا و دلهای گرم داریم. چند روز قبل گزارشی به من دادند راجع به تولید و تکثیر و انجماد سلولهای بنیادی، که یک کار بسیار عظیم و پیچیده ی علمی است که در معدودی از کشورهای دنیا انجام گرفته است و در کشور ما این کار بی سروصدا اتفاق افتاده و هنوز اعلان هم نشده، که به نظر من اهمیت این کار کمتر از کار هسته یی که ما کردیم، نخواهد بود. این کار در آینده ی پزشکی دنیا ارزش زیادی دارد و دنیا از آن به عنوان یک انقلاب پزشکی نام می برد. الان یک گروه جوان مومن انقلابی و واقعا جهادی که از همین بچه های جهاد دانشگاهی هستند، راجع به این مساله چند سال کار کرده اند و به نتایج خوبی رسیده اند که البته باید کار ادامه پیدا کند تا به آن نتایج نهایی اش برسد که ان شای الله خودشان اعلان خواهند کرد. بنابراین ما چنین زمینه های رشد علمی و فکری در کشور داریم که از ارزش بالایی برخوردار است.

جنس قاچاق، تولید داخلی را تضعیف، اشتغال ناسالم را ترویج و اشتغال سالم را محدود می کند

تاریخ: 10/4/1380
جنس قاچاق، تولید داخلی را تضعیف، اشتغال ناسالم را ترویج و اشتغال سالم را محدود می کند. بخش بازرگانی و بخش تولید و صنعت می توانند به همه کمک کنند. بازرگانی کشور می تواند در خدمت ترویج تولیدات داخلی قرار گیرد.

دستگاه کشاورزی برای کشور ما بسیار مهم است کشاورزی، پایه و زیربنا و اساس است

تاریخ: 14/10/1382
دستگاه کشاورزی برای کشور ما بسیار مهم است، چون امنیت غذایی برای کشوری بزرگ، پرجمعیت و دارای هدفهای بلند، بسیار مهم است، لذا بخش کشاورزی و دامداری ما یک بخش ویژه و استثنایی است و همه باید برای آن تلاش کنند. در اسلام هم آگاهانه و با توجه، نسبت به کشاورزی تاکید شده است. حدیث بسیار پرمعنا و پرمضمونی درباره ی کشاورزان نقل شده است: الزَّارِعُونَ کُنُوزُ اللَّهِ فِی أَرْضِه ، یعنی کشاورزان کسانی هستند که گنجینه های خدا در زیر زمین را می دروند و استخراج می کنند. مهمترین گنجینه ی خدا در زمین و خاک عبارت است از موادی که مایه ی ادامه ی حیات بشر و حیوانات است، این از طلا و نفت مهمتر است. طلا و نفت وسیله ی به دست آوردن مایحتاج زندگی است، اما محصول غذایی، مهمترین مایحتاج زندگی است. این را برای این عرض می کنیم که همه ی دست اندرکاران کشور و بخصوص مسوولان وزارت جهاد کشاورزی توجه کنند - همان طور که از اول انقلاب بارها تکرار شده است - که کشاورزی یکی از اساسی ترین محورهای توسعه در کشور ماست، یک چیز حاشیه یی نیست. توجه به صنعت - که لازم است - نباید موجب عطف توجه از کشاورزی شود. کشاورزی، پایه و زیربنا و اساس است. این کار، مقدماتی دارد، باید این مقدمات را طی و اجرا کرد.