الگوی زن مسلمان
تاریخ: 25/9/1371
این، شخصیت جامع الاطراف فاطمه ی زهراست. این، الگوست. الگوی زن مسلمان این است. زن مسلمان باید در راه فرزانگی و علم تلاش کند، در راه خودسازی معنوی و اخلاقی تلاش کند، در میدان جهاد و مبارزه - از هر نوع جهاد و مبارزه ای پیشقدم باشد، نسبت به زخارف دنیا و تجملات کم ارزش، بی اعتنا باشد، عفت و عصمت و طهارتش در حدی باشد که چشم و نظر هرزه ی بیگانه را به خودی خود دفع کند، در محیط خانه، دلارام شوهر و فرزندانش باشد، مایه ی آرامش زندگی و آسایش محیط خانواده باشد، در دامن پرمهر و پرعطوفت و با سخنان پرنکته و مهرآمیزش، فرزندان سالمی را از لحاظ روانی تربیت کند، انسانهای بی عقده، انسانهای خوش روحیه، انسانهای سالم از لحاظ روحی و اعصاب، در دامان او پرورش پیداکنند، و مردان و زنان و شخصیتهای جامعه را به وجود بیاورد. مادر از هر سازنده ای، سازنده تر و باارزش تر است. بزرگترین دانشمندان، ممکن است مثلا یک ابزار بسیار پیچیده ی الکترونیکی را به وجود بیاورند، موشکهای قاره پیما بسازند، وسایل تسخیر فضا را اختراع کنند، اما هیچ یک از اینها اهمیت آن را ندارد که کسی یک انسان والا به وجود بیاورد. و او، مادر است. این، آن الگوی زن اسلامی است.
من بارها به گویندگان و مبلغین قضیه ی زن عرض کرده ام: این ما نیستیم که باید از موضع خودمان دفاع کنیم، این فرهنگ منحط غرب است که باید از خودش دفاع کند. آنچه را که ما برای زن عرضه می کنیم، چیزی است که هیچ انسان اندیشمند با انصافی نمی تواند منکر شود که این برای زن خوب است. ما زن را به عفت، به عصمت، به حجاب، به عدم اختلاط و آمیزش بی حد و مرز میان زن و مرد، به حفظ کرامت انسانی، به آرایش نکردن در مقابل مرد بیگانه، برای آنکه چشم او لذت نبرد دعوت می کنیم. این بد است، این کرامت زن مسلمان است. این کرامت زن است. آنهایی که زن را تشویق می کنند که خود را به گونه ای آرایش بدهد که مردهای کوچه و بازار به او نگاه کنند و غرایز شهوانی خودشان را ارضا کنند، باید از خودشان دفاع کنند که چرا زن را تا این حد پایین می آوردند و تذلیل می کنند.، آنها باید جواب بدهند.
محیط دانشگاهها بسیار مهم است. در محیط دانشگاهها، خانمهای دانشجو و استاد باید سعی کنند روحیه و فرهنگ اسلامی را ترویج کنند. اجازه ندهید به کسانی - اگر خدای نکرده در دانشگاههای کشور هستند - که نسبت به حجاب اسلامی یا زنان و دانشجویان دختر مسلمان بی احترامی کنند. اجازه ندهید که اینها بتوانند افکار فاسد را منتشر کنند. محیط دانشگاه باید محیط اسلامی باشد، محیطی برای رشد انسان طراز اسلام، انسانی که الگویش فاطمه ی زهرا، سلام الله علیها، است. و این، برای آینده ی کشور فوق العاده مهم است.
تاثیری که شخصیت زن اسلامی از اسلام پذیرفته مهمترین بعدی است که می تواند آن را در مقابل چشم همه قراردهد
تاریخ: 25/3/1384
شاید مهمترین بعدی که شخصیت زن اسلامی می تواند آن را در مقابل چشم همه قرار دهد - تاثیری که از اسلام پذیرفته -این بعد است. شخصیت زن اسلامی به برکت ایمان و دل سپردن به رحمت و عظمت الهی، آن چنان سعه و عظمتی پیدا می کند که حوادث بزرگ در مقابل او، حقیر و ناچیز می شود.
عقل و متانت، قدرت و شجاعت، شور و احساس عاطفی، صراحت زبان، متانت دل، استواری روح. در عین حال، مادرانه،خواهرانه، با همه ی انسانها برخورد کردن، در محیط خانه شمع محبت را روشن نگه داشتن، همسر و فرزندان را برسر سفره ی محبت و عاطفه ی خود دور هم جمع کردن. اینها خصوصیات زن مسلمان است.
توجه به ارزشها بدون توجه به تحول و تغییر موجب تحجر و توجه به تحول و تغییر بدون درجه اول قرار دادن ارزشها موجب انحراف است
تاریخ: 23/2/1379
آنهایی که به ارزشها توجه می کنند و تحول وتغییر و پیشرفت را ندیده می گیرند خطر تحجر آنها را تهدید می کند باید مراقب باشند. آنهایی که به تحول و تغییر توجه می کنند و ارزشها را در درجه اول قرار نمی دهند خطر انحراف در آنها وجود دارد اینها هم باید مراقب باشند. هر دو طرف باید مواظب باشند مبادا آن گروه اول دچار جمود و تحجر بشوند مبادا گروه دوم دچار انحراف و زمینه سازی برای دشمن و مخالفان اساس ارزشها بشوند. اگر دو گروه این توجه را داشته باشند آن وقت جامعه می تواند جامعه یی باشد که با همان وحدتی که مورد نظر و لازم است زندگی خودش را به سمت تکامل و تعالی یی که اسلام برای او در نظر گرفته پیش ببرد. پس یک خطرا عبارت شد از این که دو جناح و دو طرف خودشان غفلت کنند و دچار خطر بشوند اما خطر بزرگتر از این هم وجود دارد آن چیست آن خطر نفوذ است از هر دو طرف ممکن است افرادی نفوذ کنند. گاهی یک دشمن از هر دو طرف نفوذ می کند: از آن طرف به عنوان ارزش گرایی می آید و با هرگونه تحولی مخالفت می کند حتی با راههای رفته هم مخالفت می کند و می خواهد حرکت انقلابی را برگرداند. از این خطرناکتر این طرف قضیه است به عنوان تغییر و تحول و پیشرفت کسانی بیایند که با اساس ارزشها و با اصل اسلام و با اصل تدین مردم و با اصل عدالت اجتماعی مخالفند دچار همان سرمایه سالاری غربی اند دنبال کیسه دوختن اند با اصل رفع تبعیض طبقاتی مخالفند با نام دین هم مخالفند ولو به زبان نیاورند! اینها به نام تحول به نام تغییر و به نام پیشرفت بنام اصلاح بیایند وارد میدان بشوند و میدانداری بکنند. اینها ممکن است در بدنه اقتصادی جامعه نفوذ کنند. اگر این گونه آدمهای بیگانه و غریبه در بدنه اقتصادی جامعه نفوذ کنند البته خطرناک است چون اقتصاد و مال و ثروت در جامعه مهم است باید دست انسانهای امین باشد اما از آن خطرناکتر این است که بیایند در مراکز فرهنگی نفوذ کنند ذهن مردم ایمان مردم باورهای مردم خط سیر صحیح مردم را قبضه کنند و در اختیار بگیرند همان چیزی اتفاق بیفتد که در صحنه مطبوعات و صدا و سیمای دنیای غرب دارد اتفاق می افتد یعنی سرمایه سالاری. همچنان که رادیوها و تلویزیونهای بین المللی امپراتوری خبری دنیا در دست سرمایه دارهاست اینها به داخل کشور ما بیایند و مراکز فرهنگی را هم تصرف کنند و از طریق فرهنگی بخواهند اثر بگذارند این همان چیزی است که بنده چند سال قبل از این نشانه های آن را در گوشه و کنار مشاهده کردم و تهاجم فرهنگی را گفتم بعضی پذیرفتند بعضی هم اصلش را انکار کردند و گفتند اصلا تهاجم فرهنگی وجود ندارد!