فهرست کتاب


راهبردها در کلام و پیام حضرت آیة الله العظمی خامنه ای

مرکز غدیر‏‏‏

برادران! نظام را باید برپایه تقوا حفظ کرد، راه تقوا هم ذکر خداست

تاریخ: 23/5 /1370
برادران! نظام را باید برپایه تقوا حفظ کرد، راه تقوا هم ذکر خداست. آقایان وزرا، آقایان نمایندگان، آقایان مدیران گوناگون کشور، مسئولان قضایی کشور، خودشان را بی نیاز از دعا و نافله و ذکر و توجه و توسل و گریه و انابه به پروردگار ندانند، نگویند حالا ما که مشغول خدمت به مردم هستیم، دعا را کسی بخواند که خیلی کار ندارد! نه، اصل کار این است. اگر این نباشد، آن جا بی پشتوانه ایم. آن جایی که وسوسه ها در مقابل ما صف می کشند و من ضعیف تربیت نشده حریص به دنیا در مقابل این وسوسه ها قرار می گیرم، چه چیزی من را نگاه خواهدداشت قُلْ ما یَعْبَؤُا بِکُمْ رَبِّی لَوْ لا دُعاؤُکُمْ دعا کنید، نافله بخوانید، توجه پیدا کنید، متذکر باشید، در شبانه روز، یک ساعت را برای خودتان و خدای خودتان قرار بدهید، از کارها و اشتغالات گوناگون، خودتان را بیرون بکشید، با خدا و با اولیای خدا و با ولی عصر عجل الله تعالی فرجه و ارواحنافداه مانوس بشوید، با قرآن مانوس باشید و در آن تدبر بکنید.

صاحب منصب در نظام اسلامی مساله اش فقط مواجهه با مردم نیست اگر با خدا متصل نباشد کار برای مردم لنگ خواهد ماند

تاریخ: 25/9/1379
مسئول امور و صاحب منصب در نظام اسلامی مساله اش فقط مواجهه با مردم نیست اگر با خدا متصل نباشد کار برای مردم و خدمت برای آنها - یعنی همان مسئولیت اصلی یی که دارد - لنگ خواهد ماند.
پشتوانه این ماموریت و مسئولیت همین ارتباط با مردم است لذا باز امیر المؤمنین - طبق روایت نهج البلاغه - در همین نامه به مالک اشتر می فرماید:
وَ اجْعَلْ لِنَفْسِکَ فِیمَا بَیْنَکَ وَ بَیْنَ اللَّهِ أَفْضَلَ تِلْکَ الْمَوَاقِیتِ اوقات خودت را که برای کارهای گوناگون صرف می کنی بهترین و بانشاطترینش را بگذار برای خلوت بین خودت و خدا یعنی حالت ارتباط با خدا و انابه به او و تضرع را برای اوقات خستگی و کسالت نگذار. بعد می فرمایند: وَ إِنْ کَانَتْ کُلُّهَا لِلَّهِ اگرچه تو وقتی صاحب منصب در حکومت اسلامی هستی همه کارهایت متعلق به خداست - به شرطی که إِذَا صَلَحَتْ فِیهَا النِّیَّة وَ سَلِمَتْ مِنْهَا الرَّعِیَّةُ نیتت خالص باشد و کاری که مردم را بیازارد از تو سر نزد - اما درعین حال در بین تمام این تلاشهایی که همه اش هم عبادت است وقتی را بگذار برای این که بین خودت و خدا خلوت کنی. این چهره صاحبان مناصب در نظام اسلامی و در قاموس امیر المؤمنین است.

اگر توجه به خدا نمی بود، مشکل می توان تصور کرد که این انقلاب می توانست به این موفقیتها نایل شود

تاریخ: 1370/10/19
آنچه امروز برای ما مهم است و مربوط به آینده است - که گذشته هم باید همیشه در خدمت آینده باشد - چند نکته است:
یک نکته این است که هرچه این نهضت و این ملت، و بر اثر برکات این ملت، ملتهای دیگر اسلامی دارند، از توجه به خدا و توکل به خدا و زنده کردن یاد خدا در دلهاست، از این نباید لحظه یی غفلت کرد. اگر توجه به خدا و استمداد از منبع لایزال قدرت الهی نمی بود، مشکل می توان تصور کرد که این انقلاب و این ملت و این حرکت می توانست به این موفقیتها نایل شود، در آینده هم همین طور خواهد بود.
نکته دوم هم که بسیار حایز اهمیت است، مساله مردمی بودن این انقلاب و این نظام مقدس است. هرچه کردند و هرچه شد، مردم کردند. امام بزرگوار هم متکی به همین آحاد و نفوس مومنه مردم بود. مسئولان کشور - خدمتگزارانی که بوده اند و هستند - قدرتشان، جراتشان، توان معنوی و روحی مقابله شان با تهدیدها و مبارزطلبیهای استکبار و قدرتهای شیطانی، به پشتوانه و پشتیبانی همین ملت است. اتصال نظام، دولت، حکومت و مسئولان با مردم، یکی از همان نعمتهای معجزه آسای الهی است.