فهرست کتاب


راهبردها در کلام و پیام حضرت آیة الله العظمی خامنه ای

مرکز غدیر‏‏‏

وقتی انسان تقوا داشته برای خدا کار بکند و اخلاص پیشه نماید، خدای متعال به کارهای او برکت می دهد

تاریخ: 2/6/1378
یکی از آثاری که بر تقوا مترتب است، این است که خدای متعال به کارهای ما برکت می دهد. اگر انسان آثاری را که در قرآن - که کلام الهی است - بر تقوا مترتب شده است، ملاحظه بکند، خواهد دید که جواب همه احتمالات و خواطر و وسوسه های ذهنی او داده شده است: وَ مَنْ یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَلْ لَهُ فُرْقاناً، اگر تقوا پیشه بکنیم، خدای متعال برای ما فرقان - یعنی فارق بین حق و باطل - به وجود خواهد آورد، راه حق و باطل برای ما مشتبه نخواهد شد، راه باز خواهد شد. وقتی انسان فهمید حق کدام است، باطل کدام است، با شجاعت بیشتری حرکت می کند. وَ مَنْ یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً ، انسان را از تنگناها خارج می کند و برای او فرج و گریزگاه به وجود می آورد، وَ یَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لا یَحْتَسِبُ ، از آن جایی که محاسبه نکرده، او را روزی خواهد داد.
روزی شما که روزی شخصی خودتان نیست، هر کدام شما مظهر بخش عظیمی از این ملت و این کشور هستید، روزی شما آن چیزی است که کار شما را آسان و امکانات را برای شما فراهم می کند.
... خدای متعال گاهی با پول کم، برکت خودش را اعطا می کند. گاهی با پول زیاد و با فراوانی درآمد، برکت از انسان گرفته می شود. وقتی انسان تقوا داشته باشد، وقتی برای خدا کار بکند و اخلاص پیشه نماید، خدای متعال به کارهای ما برکت می دهد.
... باید این کمکهای مِنْ حَیْثُ لا یَحْتَسِبُ پروردگار را باور کنیم، این بر اثر همین مایه توکل و ایمانی است که بحمدالله خدای متعال در دست اندرکاران مشاهده می کند.
... آن صدقی که خدای متعال در یک ملت و در یک مجموعه خدمتگزار و در یک مجموعه عمل کننده ملاحظه کند، این صدق خیلی به داد او خواهد رسید و به او کمک خواهد کرد.
... عزیزان من! به نظر من، راه دینداری، راه توکل به خدا و راه اعتماد به وعده الهی است، وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُری آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَیْهِمْ بَرَکاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الْأَرْضِ، ایمان و تقوا، راههای طبیعی را هم باز می کند، مشکلات طبیعی را هم برطرف می کند، مشکلات جهانی را هم برطرف می کند، خطرهای بزرگ را هم برطرف می کند و گشایشهای فراوان به وجود می آورد، این یک طرف قضیه است، یک طرف هم مردم قرار دارند.... ذخیره معنوی شما، یکی توکل به خداست، یکی اعتماد به این مردم مومن و صادق و فداکار و علاقه مند به مسئولان و علاقه مند به اسلام و علاقه مند و قدردان نظام جمهوری اسلامی، که هرجا از طرف مسئولان نظام از این مردم کمکی خواسته شد، آنچه در اختیارشان بوده، در اختیار ما قرار دادند و حجت را بر ما تمام کردند.

در انقلاب اسلامی هدف اعلی و والا، تزکیه انسان است

تاریخ: 1/8/1370
آن مساله اساسی که در انقلاب اسلامی هدف اعلی و والا به حساب می آمد و می آید، عبارت از تزکیه انسان است. همه چیز مقدمه تزکیه و طهارت آدمی است. عدالت در جامعه و نیز حکومت اسلامی در میان اجتماعات بشری هم با این که هدف بزرگی محسوب می شود، ولی خود آن یک مقدمه برای تعالی و رشدانسان است که در تزکیه آدمی نهفته است. هم زندگی در این عالم - اگر بخواهد به سعادت برسد - محتاج تزکیه است، و هم درجات اخروی و معنوی، متوقف بر تزکیه است. فلاح انسان - یعنی دست یافتن انسان به مقصد اعلی - وابسته به تزکیه است، قَدْ اَفْلَحَ مَنْ تَزَکّی. وَ ذَکَرَاسْمَ رَبِّهِ فَصَلّی . آن کسی که تزکیه بکند، فلاح و رستگاری را به دست آورده است
اگر بدبختیهای انسانیت را ریشه یابی کنید، به آلودگی نفسانی انسانها برمی گردد. آن جایی که ضعف و بدبختی هست، یا به خاطر اختلافات است، یا به خاطر حرص و آز و دنیاطلبی است، یا به خاطر بددلی انسانها با یکدیگر است، یا به خاطر ترس و اظهار ضعف و ترس از مرگ است، و یا به خاطر میل و رغبت به شهوات و خوشگذرانی است. اینها مایه اصلی بدبختیهای جوامع بشری است

مدیریت در اختیار ما یک امانت است هر کس این را به خیانت تبدیل و در خدمت مطامع شخصی خود قرار دهد تا روز قیامت لعنت خدا بر او خواهد بود

تاریخ: 26/12/1379
اعْلَمْ یَا رِفَاعَةُ أَنَّ هَذِهِ الْإِمَارَةَ أَمَانَةٌ امیر المؤمنین می فرماید: این ریاست و مدیریتی که در اختیار من و شماست یک امانت است فَمَنْ جَعَلَهَا خِیَانَةً هر کس این را به خیانت تبدیل بکند و به هوی و هوس آلوده نماید و در خدمت مطامع شخصی و وسیله اجرای مقاصد غیرالهی و غیرعادلانه خود قرار دهد فَعَلَیْهِ لَعْنَةُ اللَّهِ إِلَی یَوْمِ الْقِیَامَةِ تا روز قیامت لعنت خدا بر او خواهد بود.