فهرست کتاب


راهبردها در کلام و پیام حضرت آیة الله العظمی خامنه ای

مرکز غدیر‏‏‏

فصل دوم : اخلاص در عمل و تقوی

عناوین :
اخلاص امیر المؤمنین را روح کارها قرار دهیم
تقوا داشتن و برای خدا کار کردن و اخلاص در عمل موجب برکت الهی
در انقلاب اسلامی هدف اعلی و والا، تزکیه انسان است
مدیریتِ در اختیار ما یک امانت است
انسان به نصیحت احتیاج دارد
راه مبارزه با مَنیّت ها
خودخواهی و خودپرستی، پایه همه بدبختیها
دلایل نیاز مسئولین به تقوای الهی
اگر از خود مراقبت کنیم، منحرف نمی شویم
باید انگیزه حرکت، الهی باشد
اگر تقوا بود، رضای خدا هست
اگر تقوا باشد توفیقات الهی هست
انگیزه ی کار در آغاز و در انجام کار نباید هیچ تفاوت کند
هدف از قدرت اگر خدمت به مردم باشد، عبادت است
اثر گناهان در زندگی فردی و اجتماعی
نگذاریم که سطح معنویت جامعه پایین بیاید
هر کاری که برای مردم انجام شود، یک حسنه است
خاصیت ایمان در وجود یک انسان بالا رفتن همت اوست
حساب الهی را در قیامت باید جدی شمرد
همه باید در راه کسب رضای الهی تلاش کنیم
نظام را باید برپایه تقوا حفظ کرد، راه تقوا هم ذکر خداست
صاحب منصب اگر با خدا متصل نباشد کار لنگ خواهد ماند
اگر توجه به خدا نمی بود، موفقیتهای انقلاب نبود
اگر توفیق در کار می خواهید، با خدارابطه برقرار کنید
هر روز حتما قرآن بخوانید. هر مقداری می توانید
تحول در خود، مقدمه تحول جامعه
دلایل پیروزی در جنگ
دوری ازخدا منشأ همه مشکلات بشر

باید اخلاص امیر المؤمنین را جوهر و روح کارهای خودمان قرار بدهیم

تاریخ: 16/1 /1370
نکته یی که می خواهم بر روی آن قدری تکیه بکنم، اخلاص امیر المؤمنین است. ما باید این را جوهر و روح کارهای خودمان قرار بدهیم، کمااین که شاید در زندگی علی بن ابی طالب هم اخلاص جوهر و روح کار آن حضرت بود، یعنی کار را فقط برای رضای خدا و برطبق تکلیف الهی و اسلامی و بدون هیچ انگیزه شخصی و نفسانی و امثال اینها انجام می داد.

وقتی انسان تقوا داشته برای خدا کار بکند و اخلاص پیشه نماید، خدای متعال به کارهای او برکت می دهد

تاریخ: 2/6/1378
یکی از آثاری که بر تقوا مترتب است، این است که خدای متعال به کارهای ما برکت می دهد. اگر انسان آثاری را که در قرآن - که کلام الهی است - بر تقوا مترتب شده است، ملاحظه بکند، خواهد دید که جواب همه احتمالات و خواطر و وسوسه های ذهنی او داده شده است: وَ مَنْ یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَلْ لَهُ فُرْقاناً، اگر تقوا پیشه بکنیم، خدای متعال برای ما فرقان - یعنی فارق بین حق و باطل - به وجود خواهد آورد، راه حق و باطل برای ما مشتبه نخواهد شد، راه باز خواهد شد. وقتی انسان فهمید حق کدام است، باطل کدام است، با شجاعت بیشتری حرکت می کند. وَ مَنْ یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً ، انسان را از تنگناها خارج می کند و برای او فرج و گریزگاه به وجود می آورد، وَ یَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لا یَحْتَسِبُ ، از آن جایی که محاسبه نکرده، او را روزی خواهد داد.
روزی شما که روزی شخصی خودتان نیست، هر کدام شما مظهر بخش عظیمی از این ملت و این کشور هستید، روزی شما آن چیزی است که کار شما را آسان و امکانات را برای شما فراهم می کند.
... خدای متعال گاهی با پول کم، برکت خودش را اعطا می کند. گاهی با پول زیاد و با فراوانی درآمد، برکت از انسان گرفته می شود. وقتی انسان تقوا داشته باشد، وقتی برای خدا کار بکند و اخلاص پیشه نماید، خدای متعال به کارهای ما برکت می دهد.
... باید این کمکهای مِنْ حَیْثُ لا یَحْتَسِبُ پروردگار را باور کنیم، این بر اثر همین مایه توکل و ایمانی است که بحمدالله خدای متعال در دست اندرکاران مشاهده می کند.
... آن صدقی که خدای متعال در یک ملت و در یک مجموعه خدمتگزار و در یک مجموعه عمل کننده ملاحظه کند، این صدق خیلی به داد او خواهد رسید و به او کمک خواهد کرد.
... عزیزان من! به نظر من، راه دینداری، راه توکل به خدا و راه اعتماد به وعده الهی است، وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُری آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَیْهِمْ بَرَکاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الْأَرْضِ، ایمان و تقوا، راههای طبیعی را هم باز می کند، مشکلات طبیعی را هم برطرف می کند، مشکلات جهانی را هم برطرف می کند، خطرهای بزرگ را هم برطرف می کند و گشایشهای فراوان به وجود می آورد، این یک طرف قضیه است، یک طرف هم مردم قرار دارند.... ذخیره معنوی شما، یکی توکل به خداست، یکی اعتماد به این مردم مومن و صادق و فداکار و علاقه مند به مسئولان و علاقه مند به اسلام و علاقه مند و قدردان نظام جمهوری اسلامی، که هرجا از طرف مسئولان نظام از این مردم کمکی خواسته شد، آنچه در اختیارشان بوده، در اختیار ما قرار دادند و حجت را بر ما تمام کردند.