باید کاری کنیم که نظام و کشور و جامعه ما، یک جامعه علوی باشد
تاریخ: 10/11/1369
باید کاری کنیم که نظام و کشور و جامعه ما، یک جامعه علوی باشد. اسم اسلام و اسم ولایت، کافی نیست. بخصوص کسانی که مسئولیتی بر دوش دارند و ماموریتی از نظام الهی و اسلامی برعهده آنهاست - چه در دستگاه قضایی، چه در دستگاه اجرایی، چه در دستگاه قانونگذاری، چه در دستگاه انتظامی، و چه در نهادها و دستگاههای مختلف - زبان و بازو و راه و کار، باید زبان و بازو و راه و سبک کار امیر المؤمنین (ع) باشد.
امیر المؤمنین برای خدا و در راه او کار می کرد، به درد مردم می رسید، مردم را دوست می داشت و خدمت به آنها را وظیفه خود می دانست. با این که حکومت او در جهت خدمت به مستضعفان بود، به این اکتفا نمی کرد، شبها هم، تنها و به صورت فردی، به کمک یکایک مستضعفان می رفت. این، زندگی امیر المؤمنین (ع) است.
جمهوری اسلامی می خواهد انسان ایرانی، حداقل در درجه اول رستگار بشود مسئولان ذیربط باید در این زمینه کار کنند
تاریخ: 4/10/1378
از جمله زمینه هایی که بعد از انقلاب تا امروز، با همه تلاشی که شده است، نتوانسته ایم آن پیشرفت شایسته را به دست بیاوریم، زمینه نظام اداری متناسب با هدفهای جمهوری اسلامی است. جمهوری اسلامی می خواهد انسان ایرانی، حداقل در درجه اول رستگار بشود - رستگاری معنوی، رستگاری اجتماعی، رستگاری فردی، رستگاری سیاسی - و از اسارتها و بندها خارج بشود، بندهایی که او را از سیر باز می دارد، بعکس، در مقابل حدود و قوانین و قیودی که در این حرکت و سیر، به او کمک می کند، تعبد و پایبندی داشته باشد. نماز هم یک قید است، اما معراج المومن است. این تقید و این پایبندی، انسان را به معراج می رساند و از گناهان و آلودگیها پاک می کند. این رستگاری چه موقع حاصل خواهد شد نظام اداری متصدی امور کشور، چه قدر می تواند نقش داشته باشد خیلی. ما نمی توانیم بگوییم در این زمینه کم کاری داشته ایم - شاید هم خیلی کار کرده اند - اما به هر حال کم پیشرفت داشته ایم. الان هم با این که مکرر گفته می شود و همه هم می گویند، اما انسان عمل و تلاش بایسته را مشاهده نمی کند، که این از نقایص ماست، مسئولان ذیربط باید در این زمینه کار کنند. آن مقداری که به نصیحت و تذکر ارتباط پیدا می کند، این چیزی است که من حالا عرض می کنم، که البته این کافی هم نیست، این فقط نصحیت و تذکر به خودم و به شماست.
ما هنوز تا یک جامعه کاملا اسلامی، فاصله زیادی داریم
تاریخ: 10/3/1369
ما هنوز تا یک جامعه کاملا اسلامی که نیکبختی دنیا و آخرت مردم را به طور کامل تامین کند و تباهی و کجروی و ظلم و انحطاط را ریشه کن سازد، فاصله زیادی داریم. این فاصله، باید با همت مردم و تلاش مسئولان طی شود و پیمودن آن، با همگانی شدن امر به معروف و نهی از منکر آسان گردد. مساجد به عنوان پایگاههای معنویت و تزکیه و هدایت، روزبه روز گرمتر و پررونق تر شود و نشان ایمان و عمل و اخلاق اسلامی، در گوشه و کنار جامعه، از جمله در مراکز دولتی و ادارات و دانشگاهها، همه را به پیروی از تعالیم نورانی قرآن تشویق نماید. کتاب خدا در میان مردم حضور واقعی بیابد و آموختن و تدبر و تعمق در آن، برای همه بخصوص جوانان و نوجوانان، امری رایج و دایر گردد.