مقدمه
خداوند تعالی بواسطه وحی محمدی صلی الله علیه و آله پرده از نیات شوم یهود و نصاری برداشته و فرموده: « آنان هرگز از مسلمین راضی نمی شوند تا اینکه مسلمانان از آنان پیروی کنند و سیادتشان را بپذیرند.»(1) و همچنین فرموده است: «دشمنان پیوسته و همیشه با شما جنگ کنند تا شما را از دینتان برگردانند.»(2) لذا دستور می دهد: «یهود و نصاری را دوست خود نگیرید».(3)
یهود و نصاری از ابتدای پیدایش اسلام و بعثت حضرت ختمی مرتبت صلی الله علیه و آله با این دین و پیامبر و اوصیای او و امتش سرستیز گذاشتند. با تحریف، نفوذ، تخریب و جنگهای متوالی در جهت براندازی دین و امت بزرگ پیامبر همواره کوشیده و می کوشند.
امام خمینی قدس سره احیاگر اسلام ناب محمدی صلی الله علیه و آله به پیروی از قرآن و دارا بودن هوش سرشار سیاسی و شناخت عمیق از ماهیت استکبار چنین می فرماید: «نکته مهمی که همه ما باید به آن توجه کنیم و آن را اصل و اساس سیاست خود با بیگانگان قرار دهیم، این است که دشمنان ما و جهانخواران تا کی و تا کجا ما را تحمل می کنند و تا چه مرزی استقلال و آزادی ما را قبول دارند؟ به یقین آنان مرزی جز عدول از همه هویت ها و ارزش های معنوی و الهی مان نمی شناسند. به گفته قرآن کریم، هرگز دست از مقاتله و ستیز با شما بر نمی دارند مگر اینکه شما را از دین تان برگردانند، ما چه بخواهیم و چه نخواهیم صهیونیستها و آمریکا و شوروی در تعقیبمان خواهند بود تا هویت دینی و شرافت مکتبیمان را لکه دار نمایند.»(4)
مقابله امروز امریکا با اسلام، دنباله مقابله تاریخی کفر و اسلام است و آنان با اساس اسلام دشمنند. استکبار جهانی هیچگاه هدم اسلام و به ذلت کشیدن کشورهای اسلامی و امت محمدی صلی الله علیه و آله را از دستورالعمل خود خارج نکرده و همواره در هر فرصتی از هجوم فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، نظامی و امنیتی علیه تمامیت اسلام و کشورهای اسلامی دریغ نورزیده است. امام خمینی قدس سره در این باره می فرمایند: «... بزرگترین ساده اندیشی این است که تصور کنیم جهانخواران، خصوصا امریکا و شوروی از ما و اسلام عزیز دست برداشته اند. لحظه ای نباید از دشمنان غافل بمانیم.»(5)
پیروزی انقلاب اسلامی با شعار «الله اکبر»، استبداد داخلی تحت حمایت بی قید و شرط آمریکا و استعمار خارجی - استکبار جهانی و شیطان بزرگ - را با شکست مفتضحانه تاریخی روبرو کرد.
امام خمینی قدس سره براساس کتاب و سنت حرکت نوین و عمیقی را در راستای تشکیل و تأسیس نظام دینی شروع کرد و عملا تئوریهای مجامع استعماری و روشنفکران مرعوب و غرب زده را به مبارزه فراخواند و به چالش کشید. نگرانی اصلی و پیدا و پنهان آمریکا صرفا به سقوط شاه و از دست رفتن پایگاه مهم نظامی امنیتی اش در ایران ختم نمی شود، بلکه نگرانی مهم شیطان بزرگ بیداری بزرگ در جهان اسلام، بازگشت به قرآن و معنویت است. نگرانی آمریکا ظهور موج اسلام گرایی و الگو قرارگرفتن انقلاب اسلامی ایران بوده و هست.
تفکر امام خمینی قدس سره و پیروزی انقلاب اسلامی هیمنه پوشالی امریکا را شکست و موقعیت سیاسی اقتدارگرایانه استکبار را با خطر جدی مواجه ساخت.
جنبش های اسلامی در سراسر جهان که غالبا در چهارچوب حرکت های ملی گرایانه و یا احیانا گرایش کمونیستی علیه رژیم های دیکتاتور مشغول مبارزه بودند با پیروزی انقلاب اسلامی به راه اسلام بازگشتند و اسلام را محور مبارزه و جهاد قرار دادند. این تغییر نگرش و عملکرد که در سایه پیروزی انقلاب اسلامی به وقوع پیوسته بود برای امت اسلامی مبارک و برای سردمداران استکبار، خطرناک محسوب می شد.
انقلاب اسلامی بن بست های جنبشهای اسلامی و گره های کور مبارزان را که در اثر خیانت سردمداران و حاکمان و یا روشنفکران غرب زده و مرعوب ایجاد شده بود را گشود و راه جدیدی در مقابل آنان گذاشت، راهی که با فطرت، دین و ساختار اجتماعی و دینی امت اسلامی سازگار بود.
پیروزی جنبش «حزب الله لبنان» در بیرون راندن غاصبان یهودی و قاتلان صهیونیست برای همیشه بر تارک و پیشانی حرکت اسلامی منطقه خاورمیانه می درخشد. کاری که از چند کشور عربی با ساز و برگ نظامی اما با شعار غیر اسلامی برنیامده و نخواهد آمد.
انقلاب اسلامی موجب بازگشت به اسلام، احیاء هویت دینی، قدرت مقاومت در برابر دشمن، دشمن شناسی، دفاع از اسلام، احساس عزت و افتخار در سراسر جهان اسلام گشت.
در مقابل، شیطان بزرگ و فرزند خواندگان بومی او در سراسر مناطق اسلامی از هیچ کوشش و مقابله ای در برابر این موج مبارک فروگذار نکردند و جنگ همه جانبه خود را شدت بخشیدند و در حوزه های مختلف فرهنگی، اقتصادی، جنگ روانی، نظامی، امنیتی و نفوذ و... علیه انقلاب اسلامی و جهان اسلام به جنگ علنی برخاستند.
امروز اسلام و مسلمین با خطر جدی امریکا و صهیونیستها روبرو است، ما باید ضمن شناخت دشمنان و شگردهای گوناگون آنان در مقابله بااسلام، امکانات بالفعل و بالقوه، نقاط قوت و ضعف خود و راههای رفع و دفع خطر شیطان بزرگ را بیش از هر روز بیاموزیم و مرور کنیم.
ما امروز مکلفیم با مطالعه دقیق و واقع گرایانه و به دور از مرعوب شدن از هیاهوی دشمن، راه خنثی نمودن هجمه امریکا و صهیونیستها را فرا گیریم و به خنثی سازی توطئه های دشمنان اسلام بپردازیم.
ما باید با دقت هم آسیب پذیریهای خود را بشناسیم و هم در مقابل با آسیب پذیریهای دشمن که به مراتب بیشتر و عمیق تر است آشنا شویم.
مجموعه رهنمودها امام راحل قدس سره و به دنبال آن فرمایشات و توصیه های مقام معظم رهبری«مدظله» از گنجینه های گرانبهایی است که با تمسک عملی به آنها پرچم عزت و اقتدار اسلامی همچنان برافراشته خواهد ماند.
مقام معظم رهبری با شناخت دقیق از ماهیت استکبار، به تبیین اهداف مستکبرانه آنان پرداخته و زوایای مختلف خطر امریکا را در فرمایشات و تحلیلهایشان بیان فرموده اند. عملکرد تخریبی و استمرار دشمنی پیدا و پنهان و جسارت امریکا طی سالهای جاری در هجوم به کشورهای اسلامی و به ذلت کشاندن مسلمین و حمایت بی دریغ از رژیم اشغالگر قدس و اظهار دشمنی علیه اسلام و مسلمین توسط امریکا و...، بهترین دلیل صحت تحلیلهای مقام معظم رهبری «مدظله» است.
تلاشهای مذبوحانه رسانه صهیونیستی و روشنفکران مرعوب یا غافل یا عامل دشمن که با شگردهای گوناگون می خواهند از امریکا فرشته نجات بسازند و باب مذاکره و رابطه ذلیلانه را بگشایند، محکوم به شکست است و اصولی ترین و واقع بینانه ترین تحلیلها درباره امریکا و اهداف این کشور استکباری که ندای «انا ربکم الاعلی» در جهان سرداده، مواضع و تحلیلهای حضرت امام قدس سره و مقام معظم رهبری است. کودنهای سیاسی و عقب افتاده های ذهنی هم آهسته آهسته به واقعیت و اصولی بودن این مواضع پی برده اند.
مجموعه ای که هم اکنون در پیش روی دارید با عنوان «استکبار از دیدگاه مقام معظم رهبری» در چهارده فصل تهیه و تنظیم گردیده است. خوانندگان محترم در این مجموعه با ماهیت تمدن غرب، نظام سلطه، استکبار جهانی، استکبار و جهان اسلام، استکبار و ملتها حقوق بشر از نظر امریکا، استکبار حامی تروریسم، افول و فروپاشی استکبار، رابطه با امریکا، امام الگوی استکبار ستیزی و... از کلام و پیام رهبر معظم انقلاب آشنا خواهند شد.
قابل ذکر است که تاریخ سخنرانیها در ذیل مطالب درج شده. مطالب یاد شده برگرفته از مجموعه بیانات و پیامها و نامه های مقام معظم رهبری می باشد. همچنین فهرست تفضیلی در پایان کتاب آورده شده است تا خوانندگان محترم به راحتی بتوانند با مطالب این مجموعه آشنا شوند.
لازم به یاد آوری است که این دومین مجموعه ای است که با عنوان «جهان اسلام و نهضت ها از دیدگاه مقام معظم رهبری» تهیه گردیده و اولین مجموعه با همین عنوان در مهر ماه 1378، تهیه و منتشر شده است و این مجموعه با پرداختن به مهم ترین مسائل مربوط به مسلمانان و جهان اسلام ادامه دارد.
امید اینکه رهنمودهای عزت بخش و حکیمانه رهبر بزرگوار انقلاب و پرچمدار اسلام ناب محمدی صلی الله علیه و آله همواره مشعل فروزان راه و حرکتمان باشد و با تمسک عملی به آنها، توطئه های دشمنان عنود و گستاخ مخصوصا شیطان بزرگ، مثل همیشه خنثی گردد و شاهد ایرانی مستقل، مقتدر و اسلامی باشیم.
مؤسسه اسلامی مجد
اردیبهشت 1382
ماهیت تمدن غرب
قضیه ی دیگری که دارد اتفاق می افتد - که آن هم عمدتاً به دست امریکاییها و بعضی همکارانشان است - این است که تمدن غرب دارد حقیقت و هویت خود را نشان می دهد و تجربه یی برای بشریت به وجود می آورد. جنگها تمام می شوند، اما تجربه ها می مانند. حوادث بزرگ، برای ملتها درس دارند. این درس در سینه و حافظه ی زوال ناپذیر بشریت خواهد ماند که تمدنی با این زرق و برق و با این همه ادعا، این طور در بوته ی امتحان ناموفق از آب درآمد. در کاری که اینها دارند می کنند، جنگ افروزی و ظلم و بی عدالتی و غرور و سرمستی و رفتارهای غیرخردمندانه وجود دارد. به راه انداختن جنگ، تهدید کردن صلح، کشتن مردم بی دفاع، مصرف کردن سرمایه های زیاد برای آتش افروزی - آن هم به یک بهانه ی غیرقابل اعتماد - اینها تجربه های یک تمدن است. این را شما تطبیق کنید با تمدن اسلامی که وقتی در زمان خلفای راشدین، مسلمانها مناطق غرب دنیای اسلام - یعنی مناطق روم و سوریه ی فعلی - را فتح کردند، با یهودی و مسیحی شان آن چنان رفتاری کردند که بسیاری از اینها به خاطر رفتار مسلمانان به اسلام گرویدند. در همین کشور ما، ایران، بسیاری از مردم بدون مقاومت تسلیم شدند؛ چون مروت و رحمت و مدارای اینها را با دشمنان مشاهده کردند؛ بنابراین خودشان آمدند مسلمان شدند. در روم - آن چنان که در تاریخ نوشته شده است - وقتی مسلمانها آمدند، یهودیها گفتند: «والتّوراة»؛ قسم به تورات، ما در طول زندگی خود، مثل امروز، روز خوشی را ندیده بودیم. حکومت مسیحی بود و بر آنها ستم روا می داشت؛ وقتی اسلام آمد، عطوفت اسلامی را احساس کردند. اینهاست که در تاریخ می ماند؛ اینهاست که جهتگیریِ تاریخ را مشخص می کند؛ اینهاست که ماندگاریِ یک فکر و تمدن و فرهنگ را تضمین می کند.
23/7/1380