آزادگى در عدل
«قال علىّ(علیه السلام) : فانّ فی العدل سعة و من ضاق علیه العدل فالجور علیه اضیق؛(1809) على(علیه السلام) فرموده است: تحقیقاً گشایش و آزادگى در عدل است و كسى كه محیط عدل و داد در نظرش تنگ آید، عرصه جور و ستم بر وى تنگتر خواهد بود.»
میانه روى در زندگى
«فی وصیّة امیر المؤمنین(علیه السلام) للحسن(علیه السلام) عند وفاته: و اقتصد یا بنىّ فی معیشتك و اقتصد فی عبادتك و علیك فیها بالامر الدّائم الّذى تطیقه؛(1810) على(علیه السلام) ضمن وصایاى خود به حضرت مجتبى(علیه السلام) فرموده است: فرزند عزیز! در شئون زندگى و امور عبادى میانه رو باش و از افراط بپرهیز. روشى را انتخاب كن كه در حدود توان و طاقت تو باشد و بتوانى همیشه آن را انجام دهى.»
عدالت اجتماعى
«عن ابى الحسن موسى(علیه السلام) قال: انّ اهل الارض لمرحومون ما تحابّوا و ادّوا الامانة و عملوا الحقّ؛(1811) حضرت موسى بن جعفر(علیه السلام) درباره صلح و سازش انسانها در سطح جهانى فرموده است: تمام ملل و اقوام روى كره زمین میتوانند پیوسته در رحمت و آسایش بسر برند مادامى كه همه مردم، بشردوست باشند و به نام انسانیّت به یكدیگر ابراز محبّت نمایند. مادامى كه امین مال و عرض و شرف و اسرار یكدیگر باشند و در هیچ نوع امانتى خیانت نكنند، مادامى كه در رفتار و گفتار خود همواره پیرو حق و عدل باشند و در هیچ موردى خویشتن را به تجاوزكارى و اعمال خلاف حق آلوده نسازند.»